Artikel
Nieuw atelier in Meppen

Toen Beatrix Copier in het begin van dit jaar verhuisde van haar toenmalige woonplaats Huizen naar de Veentiesweg 5 in Meppen, ging voor haar eenreeds lang gekoesterde wens in vervulling, namelijk een eigen atelier.

Het huis werd voorzien van een geheel nieuwe aanbouw en aan de prachtige schilderijen met veel kleur die de wanden sieren en die Beatrix zelf heeft geschilderd, valt in één oogopslag te zien dat ze de schilderkunst tot in alle perfecties beheerst.

Op reeds jeugdige leeftijd volgde ze al verschillende cursussen, o.a. bij de Vrije Tekenacademie in Amsterdam en een jaar bij de Kunstacademie in Haarlem.

 

In september biedt ze aan anderen de mogelijkheid om van de door haar opgedane kennis en ervaring te leren. Onder de naam Schilder Atelier Meppen (SAM) gaat ze van start met verschillende schilderactiviteiten: een ‘snuffelcursus’, workshops basisvaardigheden en workshops abstracte technieken. Beatrix werkt voornamelijk met acryl, een veelzijdig materiaal.

 

Voor mensen die nieuwsgierig zijn geworden maar eraan twijfelen of ze het schilderen wel in de vingers hebben, is vooral de snuffelcursus een goede optie. Deze cursus bestaat slechts uit drie dagdelen en biedt mensen de mogelijkheid om te zien of ze wat betreft een eventuele nieuwe hobby een beetje goed uit de verf komen.

Meer informatie over SAM is te vinden op de volgende website: www.samdrenthe.nl.

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Algemene ledenvergadering Dorpsbelangen Aalden in teken van KCOC en bibliotheek

Afgelopen week vond in o.b.s. De Anwende de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelangen Aalden plaats. Het bestuur deed verslag van haar activiteiten in het afgelopen jaar. Veel tijd en energie is gestoken in het terugkrijgen van een bibliotheekvoorziening, het oprichten van een Kennis, Cultuur en Onderwijs Centrum (KCOC), het project gemeenschappelijk gereedschap/opslagmaterialen ...

dinsdag, 31 mei 2016

Lees verder

Kunst bij het kerkje in Zweeloo

Iedereen was welkom en velen waren erbij. Op vrijdag middag 20 mei werd het kunstwerk met de Italiaanse naam “Finestra in Vista” op de begraafplaats onthuld. In gebruik genomen is mis...

dinsdag, 24 mei 2016

Lees verder

Bert Jansen van Wapen van Aelden ontvangt eerste exemplaar

Kunstenaarsdorp Zweeloo opgenomen in EuroArt folder Afgelopen vrijdag vond de overhandiging plaats van het eerste exemplaar van een speciale folder over Nederlandse kunstenaarsdorpen, waarin ook Zweeloo is opgenomen. Plaats van handeling was...

dinsdag, 24 mei 2016

Lees verder
Willekeurige foto