.

.

 

.

Rondom Gees komt ook bij u langs!

Op zaterdag 20 april organiseert de Stichting Rondom Gees voor het zesde jaar op rij de veteranentoertocht Rondom Gees, een rit voor motorfietsen van vóór 1915.

De rijders starten zoals gewoonlijk op de parkeerplaats van Pluspunt in Gees, naast de Gereformeerde Kerk. Vanaf 10.00 uur vertrekken ze op volgorde van leeftijd van de motoren. De oudste starten dus eerst. Hierdoor zal het publiek Rondom Gees ervaren als een rijdend museum!

Begin 2008 ontstond bij Geesenaren Joop Gerdes en Peter Kuiper het idee om in de omgeving van Gees een rit te organiseren. Door het ontbreken van stoplichten en vluchtheuvels lenen de vaak schilderachtige wegen in en om Gees zich uitstekend voor de oude motorfietsen. De fietsen van vóór 1910 hebben namelijk nog geen koppeling, waardoor de motor bij elke stop afslaat. En zo’n oude veteraan aanfietsen is een flink karwei!

 

De eerste editie van Rondom Gees werd een doorslaand succes en een vervolg kon gewoonweg niet uitblijven. De organisatie kwam in handen van de gelijknamige stichting en intussen is de rit niet meer van de kalender weg te denken.

 

De stichting mag zich elk jaar verheugen op deelname van allerlei nationaliteiten; zo zijn er onder andere rijders uit België, Duitsland, Engeland, Schotland, Frankrijk en zelfs Zweden en Zwitserland. Voor velen betekent meedoen aan de rit een weerzien met oude bekenden. Het evenement Rondom Gees kenmerkt zich dan ook vooral door het familiaire karakter.

 

Het veteranenwereldje is een heel gemoedelijk wereldje. Het is er ons kent ons en iedereen is welkom. Schroomt u dan ook vooral niet om de rijders aan te spreken. Ze zullen graag hun enthousiasme over de veteranensport met u delen!

Rondom Gees is een evenement waar Gees en omgeving trots op mag zijn! Zegt het voort en vooral: komt het zien! Voor meer inormatie, kijkt u op www.rondomgees.nl.

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel