.

.

 

.

Nanneke van der Spoel al 20 jaar krantenbezorgster

Nanneke van der Spoel is afgelopen week door dagblad De Telegraaf uitgebreid in het zonnetje gezet. De inwoonster van Aalden is al 20 jaar actief als bezorgster van het landelijk ochtendblad. Als waardering voor al die jaren trouwe bezorging kreeg ze van De Telegraaf een in goud verguld beeldje en een geldbedrag. Om precies te zijn op 18 december 1989 stapte Nanneke voor het eerst met een tas vol kranten op de fiets. Door weer en wind, zin of geen zin, slaperig of uitgeslapen, de krant moest rond! En zo gebeurde het ook!

Half zes 's morgens staat ze op en zit het mee dan is ze met een uur terug, maar zit het tegen dan is twee uur onderweg bepaald geen uitzondering. Vooral in de wintermaanden met sneeuw en ijs zijn niet alle paden en stoepen schoon en moet Nanneke over de sneeuwhopen naar de brievenbus. Niet iedereen houdt zijn of haar paadje schoon. Misschien wel iets om over aan te denken, wie de schoen past trekt hem aan......, want we willen toch allemaal ons krantje veilig en op tijd in de bus!

Nanneke was zeer vereerd met de attenties en poseerde dan ook graag even voor onze fotograaf. Nanneke heeft in al die 20 jaar door ziekte nooit verstek laten gaan. En omdat het (kennelijk) zo gezond is blijft ze voorlopig trouw De Telegraaf in Aalden e.o. bezorgen.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel