.

.

 

.

Nader kennismaken met Tinus Bouwmeester

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep?

Ik ben 74 jaar en woon samen met mijn vrouw Hennie aan de Brinkmaten in Aalden. We zijn inmiddels 51 jaar getrouwd en hebben drie zoons Bert, Johan en Martin. Ook van de zeven kleinkinderen genieten we volop. Bert woont in Erm, Johan in Almere en Martin in Zwitserland. Ik heb bijna 40 jaar in een managementfunctie bij KPN Services in Zaanstad en Amsterdam gewerkt. Na mijn pensionering in 1994 zijn we vanuit Zaanstad teruggekeerd naar Aalden, de plaats waar we zijn geboren en getogen. Ik heb nog steeds voldoende bezigheden en verveel mij geen moment. Mijn levensmotto is : Carpe diem. Pluk de dag! 

Wat doet u in uw vrije tijd?

Ik ben een druk baasje, vaak onderweg. Sociale contacten vind ik heel belangrijk. Ik ben onder meer coördinator van de maaltijdenvoorziening Tafeltje Dekje, ben voorzitter van de tuinvereniging Ons Genoegen, bestuurslid van Stichting De Spil en ben ruim twaalf jaar penningmeester geweest van de huurdersvereniging Samen Sterk. Verder ben ik een fervent kaartliefhebber en ook op de fiets kan ik me urenlang vermaken. Helaas mag ik door een vervelende oogaandoening niet meer autorijden, maar ik ben gelukkig op de fiets en te voet nog heel mobiel.

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Coevorden en waarom?

De wandelroute Aalden Rondomme steekt er met kop en schouders bovenuit. Het prachtig dorpsommetje, met een lengte van circa zeven kilometer, ligt in onze achtertuin. Op fantastische en slagvaardige wijze aangelegd. Met mooie karakteristieke elementen. Zo zijn op twee verschillende plaatsen in de Aelderstroom nieuwe voordes aangelegd, voorzien van bruggetjes, stapstenen en boomstammen. Puur natuur en met af en toe een bankje en picknicktafel om de wandelaars extra te laten genieten. Hier kom ik heerlijk tot rust. Het is eindeloos genieten.

Waar doet u uw dagelijkse boodschappen?

Supermarkt Coop Weggen in Aalden is onze supermarkt en daar halen we vrijwel al onze boodschappen. Ik vind het heel belangrijk dat je de plaatselijke middenstand steunt. Het is de basis voor de leefbaarheid in het dorp. Ook bij de Rijdende Winkel van Springer & De Koning kopen we de nodige boodschappen. Deze service moeten we in stand houden, want deze mobiele supermarkt voorziet in een grote behoefte.

Wat was uw laatste aankoop?

Een grote flatscreen-tv. Mijn gezichtsvermogen is de laatste jaren door een oogaandoening behoorlijk afgenomen en daarom hebben we besloten om een groot tv-scherm te kopen. Op deze manier kan ik toch blijven genieten van met name de sport- en actualiteitenprogramma's. De ondertiteling kan ik helaas niet meer lezen, maar gelukkig leest mijn vrouw de teksten voor.

Naar welk evenement in de gemeente kijkt u elk jaar weer uit?

Wij zijn vaste bezoekers van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling. Een prachtig evenement, waarbij heel veel facetten van de agrarische sector en culturele nijverheid aan bod komen. Bovendien een mooie competitie tussen de acht Zuidenveldkernen en een ideaal trefpunt van boer en burger. Ik hoop dat we dit agrarisch en cultureel evenement voor de toekomst kunnen waarborgen. Volgend jaar is Zweeloo weer aan de beurt. Ik kan me er nu al op verheugen. Ook kijk ik jaarlijks uit naar de Drentse molendag. Op de molens in de regio moeten we zuinig zijn. Het zijn parels in het landschap.

Wat zou volgens u in uw woonplaats anders moeten?

Een doorn in het oog van iedere Aaldenaar en Zweeler is de verpaupering van de panden Seubers en Koopman. Deze teloorgang steekt mij enorm, want het doet echt afbreuk aan het fraaie dorpsgezicht. Voorlopig lijkt er nog geen bestemming voor de panden. Ik zou dan ook alle verantwoordelijken dringend willen oproepen aan tafel te schuiven voor maatregelen. Hier moet echt snel iets gebeuren. Zweeloo is nota bene uitgeroepen tot een Europees Kunstenaarsdorp. Er zijn vele visitekaartjes in deze omgeving, maar de panden aan de Aelderstraat schreeuwen om aangepakt te worden.

Met wie zou u een dag willen ruilen?

Met niemand! Ik ben samen met Hennie, de kinderen en kleinkinderen heel gelukkig. Dat voelt heel rijk en dankbaar. Ik heb geen enkele behoefte om met iemand te ruilen.

Voor wie heeft u het meeste respect?

Voor de bezorgers van de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. Dag in dag uit, zelfs tijdens de heftige weersomstandigheden van de laatste weken, staan de bezorgers steeds weer klaar voor het rondbrengen van de vele maaltijden. De vraag naar deze dienst groeit. Hierdoor blijven nieuwe vrijwilligers hard nodig. Want dankzij hen wordt deze service mogelijk gemaakt. Bij de Stichting Tafeltje Dekje helpen vrijwilligers van alle leeftijden, oplopend tot tachtig plus. Wie enkele uren per maand over heeft en het fijn vindt om wat voor een ander in de samenleving te betekenen, kan zich aansluiten bij het team van vrijwilligers. Iedereen is welkom. Dit vrijwilligerswerk wordt zeer gewaardeerd.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel