.

.

 

.

Herziening Masterplan Coevorden aanstaande

Het college van B&W van Coevorden heeft besloten in te stemmen met een aantal voorstellen die moeten leiden tot bezuinigingen in het Masterplan Coevorden. Bezuinigingen die noodzakelijk zijn vanwege teruglopende bijdragen vanuit het Rijk en de economische recessie, waardoor de gemeente Coevorden in haar programma Ruimte om te Kiezen diverse maatregelen neemt. “Maar wel bezuinigingen met behoud van kwaliteit en uitstraling” aldus wethouder Roeles. Het voorstel kent wijzigingen op twee belangrijke punten: 1 - Aanpassen Haven en citadelpunt. Hierin gaat de gemeente bijvoorbeeld niet over tot actieve verwerving van gronden en wordt er geen door de gemeente geïnitieerde bouwkavel gerealiseerd op de citadelpunt.
2 – Gebied Markt e.o. Hierin vindt geen bebouwing van de markt plaats en wordt ook het ondergronds parkeren niet gerealiseerd. Wel wordt het marktplein opnieuw ingericht en bestraat. De voorstellen worden ieder afzonderlijk nog uitvoerig besproken met diverse partijen, allereerst met de gemeenteraad en vervolgens met andere betrokkenen. Uitgangspunt voor het college is in ieder geval de benodigde bezuinigingen te realiseren, maar ook de kwaliteit en de uitstraling van het centrum te waarborgen. Zo stelt het college voor pas het betaald parkeren in te gaan voeren als het centrum van Coevorden ook daadwerkelijk de kwaliteitsimpulsen toont, die betaald parkeren rechtvaardigen. Eén van die impulsen is bijvoorbeeld de voltooiing van het gemeentehuis. In totaal verwacht het college met de te nemen maatregelen een besparing van €3,1 miljoen te realiseren.
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel