.

.

 

.

Oma Nijdam maakt sprong van haar leven

'Een onbeschrijfelijke sensatie. Zweven als een vogel door de lucht op een hoogte van ruim 3500 meter. Wat een uitzicht en wat een vrijheid'! Dini Nijdam-Leppink kwam afgelopen jaar op vliegveld Hoogeveen woorden tekort om haar geslaagde parachutesprong te beschrijven. Voor oma Nijdam ging daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling. Ze hoefde niet lang na te denken over een passend cadeau voor haar 80ste verjaardag. Ver bovenaan het verlanglijstje stond een parachtesprong. Dat spannende avontuur wilde de zeer vitale inwoonster uit Aalden nog dolgraag een keertje meemaken. Haar kinderen en kleinkinderen boden haar afgelopen zondag deze unieke kans. Het werd de sprong van haar leven! 

Dini was razend enthousiast nadat ze weer veilig voet op moeder aarde zette. 'Wat een fantastische ervaring! Eerst in vrije val met een snelheid van 200 kilometer per uur richting aarde vallen om daarna bengelend onder een parachute te genieten van een prachtig uitzicht en het ruisen van de wind, terwijl de grond steeds dichterbij komt', doet Dini op vliegveld Hoogeveen haar verhaal. Ze kreeg eerst een korte uitleg van ongeveer 20 minuten over wat haar te wachten stond. 'Een algemene uitleg over de werking van een parachute, het verloop van de sprong en welke houding ik in de lucht en bij de landing moest aannemen. Na een rondvlucht van ongeveer 20 minuten boven Hoogeveen, sprong ik vastgehecht aan mijn instructeur vanaf een hoogte van ongeveer 3,5 kilometer uit het vliegtuig. De eerste 30 seconden suis je in vrije val tegen de 200 kilometer per uur door het luchtruim. Daarna ging de parachute open en zes minuten later zette ik zachtjes en veilig voet op de begane grond.' Een avontuur dat ze zo weer over zou doen.

Dochter Greta is best onder de indruk van de vitaliteit van haar moeder. 'Op een vraag van de gemeente Coevorden of zij als 80-plusser mantelzorg nodig had, konden wij met een gerust hart volmondig zeggen: mantelzorg nodig hebben......? Zij geeft mantelzorg aan allen waaraan ze het maar geven kan! Trouw aan allen en goud eerlijk.' Dini komt uit en ijzersterk geslacht. Haar vader werd in zeer goede gezondheid 92 jaar en haar moeder 97. 'Wat wil je nog meer!'. En Greta vult aan: 'Wij zijn als kinderen en kleinkinderen trots en blij met onze mam en oma en we hopen dat we haar nog heel lang bij ons mogen hebben.'

In het najaar van 2008 werd Dini door de volleybalvereniging Atilla/Actief nog uitgebreid in het zonnetje gezet. Al meer dan vijftien jaar is Dini lid van de club en bezoekt getrouw alle trainingen. Verder danst ze nog altijd actief, is ze een fervent wandelaar en doet elke ochtend aan ochtendgymnastiek. En alle ontwikkelingen rondom het Nederlands Elftal volgt Dini nog op de voet. 'Ik ben een groot supporter van Oranje en zit straks tijdens de WK-wedstrijden aan de buis gekluisterd. Ook ben ik regelmatig aanwezig bij handbalwedstrijden in Nordhorn, dat is de top in Duitsland. Ik rijd met mijn auto nog overal naar toe. Je blijft er jong en fit bij. lk blijf met volle teugen van het leven genieten. Het avontuur ga ik daarbij niet uit de weg. Met de parachutesprong is een droom in vervulling gegaan en dat smaakt naar meer...!'

Bijschrift foto : Na een geslaagde parachutesprong vanaf een hoogte van ruim 3.500 meter zette Dini Nijdam uit Aalden weer veilig voet op moeder aarde. (Foto: Charissa Kok)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel