.

.

 

.

Theater te Water zorgt voor Frisse Wind!

alibri";text-decoration:none;font-weight:normal"> Theater te Water is al jarenlang een vast onderdeel van het seizoenprogramma van Sweel Cultureel. Op donderdag 19 december a.s. komt het populaire theatergezelschap weer naar Zweeloo voor een optreden in dorpshuis De Spil. Opgevoerd wordt de nieuwe voorstelling ‘Frisse Wind!’

De voorstelling is gebaseerd op The Old Law (de ouderen wet), een stuk uit 1618. Onlangs gespeeld in Londen door The Royal Shakespeare Company, nu onder de titel ‘Een Frisse Wind’. Het is een absurd stuk dat raakt aan de huidige discussie over de vergrijzing van de maatschappij. En dat na 395 jaar nog steeds gezien mag worden. Bij Theater te Water wordt het een clownesk geheel. Met slimmeriken en dommeriken, slechteriken en goederiken, braveriken en schurken. Ze tuimelen over elkaar heen, maken elkaar het leven zuur of proberen juist elkaar gelukkig te maken. Er wordt gelachen en gehuild. En dat allemaal door die ene nieuwe wet van hertog Evander, waarvan niemand kan geloven dat het waar is. Mannen en vrouwen worden bij het bereiken van een bepaalde leeftijd op hun verjaardag, door de hertog zelf in zee gegooid. Dat levert reddingsacties op, zwendel in geboorteakten. Wie houdt van zijn vader en moeder en wie niet? Alles is in rep en roer en het wordt al gekker. Maar aan het slot blijkt de hertog nog een troef in handen te hebben, die het stuk een heel andere wending geeft.

 

De voorstelling begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 15 euro en hier zijn twee consumpties bij inbegrepen. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. Reserveren kan via 0591 – 37 1702. Voor meer info: www.theatertewater.nl

Bijschrift foto:  Theater te Water brengt op donderdag 19 december a.s. weer een bezoek aan Zweeloo. Op de foto v.l.n.r. Lisanne Bovee, Rick Busscher, Jaana Hermans, Laurens Gras, Yara Herlaar, Juan Zyad + poppen Aafje Horst en Louise Caspers.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel