.

.

 

.

Tableau Vivant, gebaseerd op een werk van Vincent van Gogh

Veelbelovend nieuw kunstevenement van én in Kunstenaarsdorp Zweeloo

    

Tijdens de afscheidsdienst van ds. Hylkema was ook Gijsbert Six present. Ter kerke moest hij plots denken aan een schets van Vincent van Gogh, waarbij een kudde schapen langs het kerkje in Zweeloo werd geleid. Het idee om dit verder uit te werken tot een kunstmanifestatie vatte steeds meer post bij Gijsbert. Vervolgens heeft hij zijn plan geïntroduceerd bij de Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo, waarbij het een warm onthaal kreeg, Daarna is het snel gegaan.

Een werkgroep werd samengesteld om de organisatie verder op poten te zetten. Het idee werd vervolgens breed verspreid in kunstenaarskringen om die te enthousiasmeren aan dit evenement hun artistieke steentje bij te dragen, de PR-machine werd in stelling gebracht waardoor er veel gratis publiciteit is verkregen in diverse bladen, kranten en radio.

Zaterdag 30 augustus is het dan zover. Vanaf 11.30 uur gaat men aan de slag. Kunstenaars posteren zich voornamelijk rondom het kerkje, waar tweemaal de Bennevelder schaapskudde langs wordt geleid als inspiratiebron voor hun werken. Een stukje verder worden in de werkplaats van de ‘laatste’ smid Lucas Masseling door de Drentse dichter Roodrok gedichten en verhalen voorgedragen. Nog wat verder op de plaats waar de prinses van Zweeloo haar laatste rustplaats vond, is Yvonne Brill aanwezig. Ze is vooral bekend van haar 80-delige Biancareeks over en voor paardenmeisjes (3 miljoen exemplaren verkocht!). Voor dit speciale evenement heeft ze in slechts drie weken tijd een boekje geschreven én geïllustreerd over twee Drentse heideschapen van de Bennevelder kudde met de toepasselijke namen van Bennie en Nevel. Een primeur dus en Yvonne leest er uit voor! Wat niet onvermeld mag blijven is de aanwezigheid van Auto-Art kunstenaar Frans Hage. Hij gaat ter plekke een oldtimer auto voorzien van een nieuwe kunstzinnige jas. In totaal zijn er 17 professionele kunstenaars, die acte de présence zullen geven.

Aan het eind van de dag worden de werken voor de bezoekers tentoongesteld in De Spil. Deze kunnen van 17.00 tot 18.30 uur bezichtigd worden. Bekijk het hele programma op www.tableauvivantzweeloo.nl.

 

 

 

                

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel