.

.

 

.

De beste schutters komen weer uit Wezuperbrug

Het Rabo-dorpentoernooi van Willem Tell kende afgelopen zaterdag een heuse primeur. Voor het eerst in haar 30-jarige (!) bestaan deed er een volledig damesteam (Zweeloo) mee aan het jaarlijks terugkerend evenement. Toegegeven, er was ook nog een man, de teamcaptain, maar die schoot uiteraard niet actief mee voor de punten. En hadden ze ook nog een beetje succes, zult u zich afvragen. Het antwoord is nee, dat niet, ze werden laatste (6e), maar wat kan het schelen, het plezier van het meedoen is belangrijker, zelfs belangrijker dan winnen. Of is dat een cliché?

En er was nog een bijzonderheid. De teams van Benneveld en Wezup hadden na het kruisboogschieten, het buksschieten en de verrassingsdiscipline, het handboogschieten, exact hetzelfde aantal punten. Of dit ook voor het eerst in de mooie geschiedenis van het toernooi was, zover ging het geheugen niet bij de organisatie. Feit is wel dat de kopmannen van beide teams in een barrage om de zilveren en bronzen plek moesten schieten. Karl Kruimink uit Benneveld had daarbij zijn zenuwen het beste onder controle.

 

Namens sponsor Rabobank werd het toernooi van start geschoten door Elske Huitema. En zowaar weer een primeur, voor het eerst konden de deelnemers bij het kruisboogschieten gebruik maken van automatische banen. Het wisselen van de kaarten, “de roos”, hoeft nu niet meer handmatig te gebeuren, maar gebeurt automatisch. Een stuk veiliger uiteraard en uniek in Noord-Nederland. En daar zijn ze terecht best trots op bij Willem Tell, temeer omdat de banen door de leden zelf zijn geïnstalleerd.

 

Tenslotte nog de uitslagen. Evenals in 2012 en 2013 kwamen de kampioenen ook dit jaar weer uit Wezuperbrug (762 punten). Benneveld en Wezup schoten beide 754 punten bij elkaar. Zoals gezegd was Benneveld in de noodzakelijke barrage net iets secuurder.

De Eeuwige Roem gaat verder naar schutterskoning Karl Kruimink uit Benneveld en schutterskoningin Mireille de Groote uit Wezup.

Bijschrift foto: De schutters uit Zweeloo: v.l.n.r. Lianne Reinhoud, Nathalie Matijsen, Alice Weggemans, Marjan Baas, Jelly Brinks en Dieneke Zwaagstra. Op de voorgrond captain Henk Weggemans (foto Monique Jonkman-Koolen).

                                 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel