.

.

 

.

Quiltgroep Schots & Scheef uit Zweeloo levert prachtig kunstwerk aan de Spil

Een half jaar is er door de 10 dames van de quiltgroep noest gewerkt aan het wandkleed voor de geheel gerestylde vergaderkamer van de Spil. Er is binnen de groep heel wat gedelibereerd over een geschikt thema voor dit wandkleed. Uiteindelijk is gekozen voor de naam van het pand waar het werk zou komen te hangen: de Spil ofwel as of kern.

De uiteindelijke naam werd bepaald op Dorpsgezichten. Het is een fraai abstract en kleurrijk tableau geworden. In het midden een enigszins lege kern met daarom heen de zes dorpen van de gemeente Zweeloo, geabstraheerd vormgegeven en dat in sprekende, warme kleuren. Aangezien de basiskleur in de vergaderzaal nu grijs is, heeft de groep quilters hier duidelijk rekening mee gehouden en passen nu alle kleuren naadloos bij elkaar.

Als humoristisch aspect hebben de dames zichzelf en profile (onderkinnen geretoucheerd…) afgebeeld op het wandkleed. Deze hechte groep is al sinds 1994 bij elkaar en komt tweewekelijks bijeen om hun hobby te bedrijven. En dat heeft geresulteerd in een werk dat enthousiasme en vakmanschap uitstraalt. Complimenten aan deze dames!

Bijschrift foto: Erna van Ewijk en Geert Holties onthullen het wandkleed in de Spil (foto Jos Grootscholten).

Bron: Oes Eig’n Kraantien 04-02-2015

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel