.

.

 

.

Het Van Mieris Trio, jong talent in het kerkje van Zweeloo

Voor vrijdag 19 februari plande Sweel Cultureel de Cabaret groep Vlijt en Gedrag voor een optreden in De Spil. Helaas liet de groep ons weten dat zij alle voorstellingen moesten afgelasten. Erg jammer, maar wij begrijpen dat dit een moeilijke beslissing moet zijn geweest. Gelukkig vond Sweel Cultureel voor deze avond een goed alternatief: het Van Mieris Trio. Drie jonge musici komen naar Zweeloo om u te laten genieten van kamermuziek in het kerkje van Zweeloo.

Het drietal noemt zich het “Van Mieris Trio” omdat zij geïnspireerd werden door Frans van Mieris, een schilder uit de 17eeeuw, beroemd door zijn verfijnd schilderwerk en warme kleuren. Olfje van der Klein (viool), Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano) studeren in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium waar zij ook begonnen samen te musiceren. Olfje en Rogier doen dit jaar eindexamen voor hun bachelor en Rik zit in het eerste jaar van zijn Master.

In december 2015 speelde het trio in het Abrahamsen project, waarbij de Traumlieder (2010) van Hans Abrahamsen werden opgevoerd en waarbij het trio lessen kreeg van de componist zelf. Verder heeft het trio gestudeerd bij Ellen Corver, Janet Krause en Michel Strauss. Het trio treedt regelmatig op in Nederland zoals in de vernieuwde Hanos Zaal in Apeldoorn en de Nieuwe Kerk te Den Haag. In mei 2016 reist het trio af naar Wenen, waar zij zijn uitgenodigd deel te nemen aan het prestigieuze festival van de European Chamber Music Academy (ECMA). En niet alleen om masterclasses te volgen, maar ook om zelf concerten te geven. Kortom, getalenteerde jonge mensen die binnenkort in Zweeloo “van zich zullen laten horen”.

Om misverstanden te voorkomen. Vlijt en Gedrag in de Spil gaat niet door. In plaats daarvan speelt het Van Mieris Trio vrijdagavond  19 februari in het Kerkje van Zweeloo. Aanvang 20.00 uur en toegangsprijs € 12,50 incl. koffie/thee. U kunt kaarten reserveren via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel