.

.

 

.

Schildersontmoetingsdag voor amateurs in Zweeloo

Zweeloo stond en staat nog steeds bekend als een idyllisch schildersdorp en oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op amateurschilders. In het verleden zijn grote schilders, waaronder Max Liebermann en Vincent van Gogh, in Zweeloo op werkbezoek geweest. Hun nalatenschap, in de vorm van beroemde schilderijen en pentekeningen, is dan ook groot. De schilders kwamen om in alle rust de pure natuur te schilderen. Dit is vandaag de dag nog steeds mogelijk. Zweeloo heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op kunstschilders vanwege zijn natuur, historie, rust en ruimte.

Tourist Info Zweeloo organiseert de schildersontmoetingsdag voor amateurs en stelt u in de gelegenheid ook in de voetsporen van Liebermann en van Gogh te treden.

Op deze dag kunnen de schilders van 10.00 uur tot 16.00 uurin Zweeloo en Aalden aan het werk gaan. Er zijn diverse schitterende locaties, waaronder het 13eeeuwse kerkje, de prachtige oude Drentse  boerderijen op de Brink in Oud Aalden en mooie plekjes langs de Aelderstroom. Bij slecht weer zijn er boerenschuren, stallen en  carports beschikbaar waar de schilders overdekt kunnen werken. Om ongeveer 16.00 uur worden de creaties van die dag  tentoongesteld.

De opening en afsluiting van deze dag zullen plaatsvinden in dorpshuis de Spil, Eswegje 3 in Zweeloo.

Ook is op zaterdag 11 juni van 10.00 - 17.00 uur een expositie in de Spil met werken van cursisten van verschillende kunstenaars uit onze omgeving.

Tevens kunt u deelnemen aan een wandeling, onder leiding van een gids. U bent dan in de  gelegenheid om de schilders aan het werk te zien. De gids leidt u langs  alle mooie, schilderachtige plekjes van Aalden en het kunstenaarsdorp Zweeloo. Deze wandeling start om 13.30 uur bij Tourist Info Zweeloo, Aelderstraat 21a. De kosten hiervoor zijn € 3,50.

Na afloop krijgt u een hapje en drankje en kunt u de expositie en de kunstwerken, die op de dag gemaakt zijn, bewonderen.

Heeft u interesse heeft om mee te doen, neem dan, voor 1 mei, contact op met: Tourist Info Zweeloo,  Aelderstraat 21a, 7854 RN Aalden. Tel 0591-372299 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel