.

.

 

.

Derde plaats mencombinatie Manting

BIDDINGHUIZEN / MEPPEN – De mencombinatie van Jans Manting uit Meppen heeft afgelopen Paasweekend tijdens de Flevomendagen in Biddinghuizen de derde prijs in de wacht gesleept. Ondanks de zware regenval op zaterdag en zondag en het inzetten van een nieuwe pony is de eerste wedstrijd van dit seizoen succesvol verlopen.

De zes door Daan van Dijk ontworpen marathon-hindernissen hielden zich goed voor de ruim zestig klasse 1, 2, 3 en 4 deelnemers. 'Het was voor pony's en menners vooral een strijd tegen de elementen. Na de zeer onstuimige zaterdag met wind, regen en hagel, moesten we zondagmiddag de dresuurring in. Deze was bijna onbegaanbaar. Toch hebben we naar behoren gepresteerd.

 

 

 

De eerste wedstrijd van het seizoen is de spanning toch voelbaar. Het is afwachten hoe we uit de lange winterperiode zijn gekomen. Natuurlijk kijk je ook met een schuin oog hoe de concurrentie ervoor staat. Bovendien hebben we een nieuwe pony ingezet, en het was dus afwachten hoe die het allemaal zou oppakken. Dat ging allemaal heel verdienstelijk', blikt Jans Manting op het Paasweekend terug.

Het resultaat was een tweede plaats in de dressuur en ook een tweede plaats in de vaardigheid. Maandag stond de marathon op het programma. De hindernissen waren loodzwaar en daarom besloot de organisatie om één hindernis te laten vervallen. 'Met onze nieuwe pony voor in het vierspan liep het uitstekend en we eindigden in de marathon uiteindelijk op een derde plaats.' Ook in het eindklassement eindigde Manting op een derde plaats. Ondanks de slechte omstandigheden kijkt Jans Manting tevreden terug op de eerste wedstrijd van dit seizoen. 'Het was voor ons een goede voorbereiding op de marathon in Horst (23 tot 25 april), want dan moeten we er staan.'

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel