.

.

 

.

Negentien initiatieven tijdens de initiatievenmarkt gehonoreerd

Negentien initiatieven uit de Coevorder samenleving hebben vanavond het startsein gekregen. Deze initiatieven kregen de meeste punten en werden gehonoreerd tijdens de initiatievenmarkt op donderdag 10 november in de Zwerfkei in Gees. Het initiatief met de meeste punten was Buitenvree – Opknappen speeltuin. De initiatievenmarkt werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er waren 48 initiatieven ingediend. Alle initiatieven zijn te bekijken op: www.coevorden.nl/stimuleringsfonds.

Hartstikke blij
Berthold Weggebakker, voorzitter van speeltuinvereniging Buitenvree: “We zijn hartstikke blij. Vorig jaar zijn we net buiten de prijzen gevallen, dit jaar zijn we bovenaan geëindigd, erg leuk! Graag wil ik benadrukken dat we vanavond allemaal winnaars zijn.” Burgemeester Bert Bouwmeester bedankte iedereen. “Er is veel informatie met elkaar uitgewisseld vanavond. De negentien initiatieven die zijn gehonoreerd, zijn heel verschillend en afkomstig uit de hele gemeente. Ik kijk uit naar realisatie van alle plannen.”
Vakjury
Tijdens de markt presenteerden de initiatiefnemers hun idee. Na afloop van de markt brachten de dorp- en wijkverenigingen een stem uit voor hun top vijf van beste initiatieven, waarbij iedere vereniging een gelijke stem kreeg. Nieuw dit jaar was dat ook een onafhankelijke vakjury haar oordeel gaf. De stem van de dorps- en wijkverenigingen gold voor 50 procent, de stem van de vakjury gold ook voor 50 procent. De leden van de vakjury waren: Sandra Korthuis (voorzitter), Erwin H. Karel, Eelke blokker, Herman Reurink en Ad Remus.
Uitkomst
De uitkomst leverde een volgorde op van initiatieven die op het meeste draagvlak kunnen rekenen. De 19 initiatieven met de meeste punten (en gehonoreerd) zijn:
-Buitenvree-Opknappen speeltuin
-De Kiel-Verlichting fietspad
-Schoonoord-Verlichting fietspad
-Sleen/Diphoorn-Crescendo muziek op school
-Sweel-Dakrenovatie De Spil
-’t Haantje-CV en Elektra dorpshuis
-Pikveld-Bustocht, container & AED
-Meppen-Frensenhoes
-Wezuperbrug-Energiemaatregelen dorpshuis
-Dalen-AED Project
-Dalerpeel-Materiaal groenonderhoud
-Erm-Hanging baskets, advies en routeborden
-Zwinderen-Preventieproject
-Steenwijksmoer-Renovatie brink
-Benneveld-Ecologisch Bermbeheer
-Geesbrug-AED
-Noord-Sleen-Pannakooi
-Lootuinen-Unit speeltuin
-Ossehaar-Oversteek Europaweg

Foto: de vertegenwoordigers van het winnende initiatief. 


Coevorden verbindt
Het college van burgemeesters en wethouders heeft als ambitie om meer aan de samenleving over te laten en de binding in de gemeente te vergroten, Coevorden verbindt! Dit kan onder andere door ideeën die vanuit de wijken en dorpen zelf komen, financieel te ondersteunen. Met het stimuleringsfonds wil de gemeente inwoners en verenigingen met goede ideeën graag verder helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. De ideeën die tijdens de Initiatievenmarkt werden gepresenteerd, doen een beroep op deel 1 van de Stimuleringsregeling. Dit deel is bestemd als fonds voor eenmalige dorps- en wijkinitiatieven, grotendeels een voortzetting van de regeling zoals die in 2015 was. Het ging in 2016 om een bedrag van € 150.000,-. Per initiatief kon om een bedrag van maximaal €10.000,- worden gevraagd.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel