.

.

 

.

Stimuleringsfonds gul voor Zweeler dorpen 

Veertig duizend euro voor vier lokale projecten

Liefst vier initiatieven uit de Zweeler samenleving kunnen rekenen op een totale bijdrage van 40.000 euro uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Dat is de uitkomst van de initiatievenmarkt, die afgelopen donderdag in de Zwerfkei in Gees werd gehouden. In totaal werden negentien projecten gehonoreerd, die de leefbaarheid in de gemeente moeten vergroten. Dit jaar was 150.000 euro beschikbaar.

  • Zweeloo - Dakrenovatie dorpshuis De Spil : 10.000 euro

    Het dak van het dorpshuis moet, mede door de aanwezigheid van asbest, door een professioneel bedrijf vervangen worden.

  • Wezuperbrug - Energiemaatregelen dorpshuis : 10.000 euro

    Ons Belang Wezuperbrug wil graag de exploitatielasten van het dorpshuis verlagen. Dit door onder meer aanschaf en plaatsing van zonnepanelen op het dak van het dorpshuis.

  • Benneveld - Ecologisch Bermbeheer: 9.917 euro

    Buurtvereniging De Noabers uit Benneveld wil meer aandacht voor wat leeft en bloeit in en rond Benneveld. Het project betreft onder andere het ecologisch beheren van een aantal bermen waardoor insecten, kleine dieren en wilde planten meer kans krijgen om zich te handhaven.

  • Frensenhoes - Meppen: 10.000 euro

    Realisatie toiletvoorziening en een ruimte voor ontvangst en berging. De bouw is gericht op het ontvangen van grotere groepen en het tentoonstellen van diverse zeer oude voorwerpen.

  • Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 november 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel