.

.

 

.

Longartsen steunen SamenLoop voor Hoop Zweeloo

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt in Oud Aalden een uniek evenement plaats: de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang gaat de voormalige gemeente Zweeloo de strijd aan tegen kanker. Teams, bestaande uit deelnemers uit alle lagen van de bevolking lopen, rennen, hinkelen of kruipen om de beurt over de Brink in Oud Aalden. Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Onlangs zegden Stephen Rutgers en Martin de Ruiter, longartsen van de Treant Zorggroep steun toe om van de SamenLoop een succes te maken.

Grietje Oosting-Tangenberg van de SamenLoop voor Hoop Zweeloo zegt: “Natuurlijk zijn we daar geweldig blij mee. Het geeft aan dat ook vanuit de medische wereld de noodzaak voor onderzoek wordt onderstreept. Er is al veel behandeling mogelijk, maar nog niet genoeg. Daarvoor halen we geld op.”

Meer doen

Stephen Rutgers: “Beroepsmatig doe ik mijn best om de mensen met longkanker te helpen. Gevoelsmatig zijn die inspanningen niet voldoende. Ik wil graag meer kunnen doen. Ik hoop als ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop bij te kunnen dragen aan het welzijn van mensen met kanker, en de mensen om hen heen.”

Martin de Ruiter vult aan: “In deze maatschappij lijken we te vergeten dat gezondheid een gift is en dat je blij mag zijn dat je gezond bent. Veel gezondheidsproblemen hebben net als vroeger te maken met pech. Als ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop hoop ik dit uit te kunnen dragen.

Succes afhankelijk van teams

Het succes van de SamenLoop voor Hoop Zweeloo staat of valt natuurlijk met de deelname van voldoende teams. Grietje Oosting: “Jong en oud, vrienden, familie, collega’s, (sport)verenigingen, iedereen kan meedoen. Iedereen kan een team vormen van 10 tot 15 mensen en meelopen. Elke deelnemer zamelt voorafgaand aan het evenement zoveel mogelijk geld in. Het is nadrukkelijk géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waarbij teamleden elkaar afwisselen. Naast het wandelen organiseren de teams tijdens de SamenLoop voor Hoop allerlei activiteiten om de opbrengst verder te vergroten.”

Extra vrijwilligers welkom

Natuurlijk kan een dergelijk evenement niet zonder vrijwilligers. De organisatie bestaat weliswaar al uit zo'n 30 mensen, maar er kan op een aantal plaatsen nog wat extra hulp ingezet worden. Met name voor Teamwerving en Sponsoring worden nog extra mensen gezocht.

Kick Off 17 mei

Op woensdag 17 mei 19.00 organiseert SamenLoop voor Hoop Zweeloo haar Kick Off waarbij de commissie wordt voorgesteld.  Iedereen die meer wil weten over het evenement en/of belangstelling heeft om mee te doen aan of te helpen bij de SamenLoop is welkom. “Tijdens die bijeenkomst zullen we ons uitgebreid presenteren”, aldus Grietje. “Iedereen is welkom en de toegang is natuurlijk gratis. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk teams bij elkaar krijgen.” De informatie-avond vindt plaats in 't Hoes van Hol-an.

Doe mee met de SamenLoop voor Hoop Zweeloo! Kom naar de Kick Off op woensdag 17 mei 2017 Tijd: 20.00 uur Plaats: 't Hoes van Hol-An, Oud Aalden 11, 7854RW Aalden www.samenloopvoorhoop.nl/zweeloo

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 mei 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel