Artikel
Word vrijwilliger bij de Brandweer Zweeloo!
  • Iets voor mensen betekenen in lastige situaties

  • Zaterdag 1 juli a.s. van 14.00 tot 16.00 uur inloopmiddag in brandweerkazerne 

Voor wie ga jij door het vuur? Het brandweerkorps Zweeloo zoekt vrijwilligers! Het korps zoekt actieve en betrokken mannen en vrouwen die een bijdrage willen leveren aan de veiligheid in de voormalige gemeente Zweeloo. Wil je ook iets anders doen naast je gewone werk of bezigheden en wil je nieuwe mensen leren kennen? Dan is de vrijwillige brandweer iets voor jou!

Op zaterdagmiddag 1 juli a.s. wordt er tussen 14.00 en 16.00 uur een inloopmiddag in de kazerne aan de Burg. Tonkensstraat georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden nader kennis maken met het vak.
Het leven van de vrijwillige brandweerman staat in het teken van hulpverlening. Brandweerman in vrijwillige dienst ben je 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Als de pieper gaat, dan heb je maar één gedachte: zo snel mogelijk naar de kazerne. De drijfveer van de korpsleden is helder: ‘Iets voor mensen betekenen in moeilijke, levensbedreigende situaties!’

Ongeveer 80 procent van alle brandweerlieden zijn vrijwilligers: dat zijn ruim 22.000 vrijwilligers tegenover 4.500 beroepsbrandweerlieden. Ook in de gemeente Coevorden zijn vele tientallen vrijwilligers dag en nacht paraat. Een job die veel respect afdwingt. Vrijwillige brandweerman word je vanuit een stuk maatschappelijke betrokkenheid. 

De brandweer is overigens meer dan alleen maar ‘blussen’. De brandweer doet meer. Veel meer. Natuurlijk, blussen blijft een voorname taak. Blussen met water, schuim of andere blusstoffen. Maar steeds belangrijker wordt de technische hulpverlening. De brandweer moet ook mensen uit een auto bevrijden als men daarin bekneld zit.

Wat al die brandweerlieden gemeen hebben is een grote mate van zelfbeheersing. Je moet een absolute hekel aan paniek en bravour hebben en vooral de bereidheid hebben om je dienstbaar te maken. Brandweerman is een boeiend vak, vooral omdat je mensen kunt helpen. De waardering die je krijgt, daar doe je het ook voor!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juni 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Terug in de tijd…..

Tweede Bijlmer ging Aalden aan neus voorbij. Er was eens……een uitgestrekt natuurgebied, liggend tegen de dorpsrand van Aalden en zich uitdijend tot aan de horizon. Het ‘veld’ – zoals het werd ge...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Wereldrecord kniepertiesbakken behaald

De actie van de jongerenwerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden heeft zijn doel ber...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Woongroep Zweeloo herpakt zich na brand Zorgboerderij ’t Haantje

Een 'stom ongeluk' noemt de algemeen-directeur de brand op 20 juli, die een groot deel van de zorgboerderij 't Haantje in de as legde. "Het is heel triest voor alle mensen ...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder
Willekeurige foto