.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit

Vier diploma’s in een examenjaar !
Niet één, maar liefst vier diploma’s! Dat was dit examenjaar de niet geringe oogst voor Paulien Timmer. De 16-jarige scholiere uit Aalden behaalde haar MAVO-diploma, maar kreeg tijdens de uitreiking van het diploma als extra beloning nog een certificaat voor haar bijzonder hoge examenprestaties voor de vakken Natuur en Scheikunde.

                                                         Paulien Timmer

Daarnaast waren er ook twee extra diploma’s: ondernemerschap en boekhouden. ‘In het vierde jaar van de MAVO werd voor het eerst de mogelijkheid gegeven extra economie-lessen te volgen. Dit heb ik gedaan en heb hiermee de diploma’s ondernemerschap en boekhouden gehaald. Ik heb nu ook de mogelijkheid een eigen bedrijf te beginnen.’

Paulien volgde de MAVO-opleiding op het Esdal College aan Boermarkeweg in Emmen. Het examen leverde haar weinig problemen op. ’Ik vond Engels het moeilijkste vak en de overige vakken waren in verhouding allemaal vrij eenvoudig.’

Paulien kiest na de zomervakantie voor de vervolgopleiding ‘apothekersassistente.’ ‘Dat is een niveau-4 opleiding aan het Alfa College in Hoogeveen, die in totaal drie jaar duurt. Ik heb in december 2016 een dag meegelopen in Apotheek De Vriendschap in Emmen; deze gelegenheid kreeg ik dankzij Jan Seubring. Dat was een mooie ervaring. Na afronding van de opleiding in Hoogeveen wil ik graag de HBO-opleiding Farmaceutisch Consulent volgen. Dat lijkt me een interessante baan en past ook goed bij mijn favoriete vakken.’

Uiteindelijk is het werken in een apotheek ~ en dan liefst in een eigen apotheek ~ toch wel haar droombaan. ‘Voldoende uitdagingen dus, maar nu ga ik eerst lekker genieten van de extra lange zomervakantie en werken bij Brasserie de Gelpenberg bij de Drentse Golfclub de Gelpenberg in Aalden’, aldus Paulien.

Bijschrift foto: Paulien Timmer (16) uit Aalden behaalde dit examenjaar liefst vier diploma’s. Vol vertrouwen begint ze na de zomervakantie aan de opleiding apothekersassistente. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 juli 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel