.

.

 

.

“Samen gaan we voor verkeersveiligheid!”

Opfriscursus voor rijbewijsbezitters door verkeersschool Veenstra in Zweeloo

Zou u uw theorie-examen halen als u hem nu opnieuw zou moeten doen? Volgens een onderzoek van het CBR (april 2017) zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken. De verkeersregels zijn in de loop der jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en veranderd. Alleen al in de maand juni kwamen er maar liefst 14 verkeersborden bij!

Geen wonder dat Jan Veenstra, rijschoolhouder aan de Kruisstraat in Zweeloo, regelmatig wordt benaderd door mensen met de vraag of hij ook theorielessen geeft aan rijbewijsbezitters.

Jan geeft wel al regelmatig praktijklessen aan rijbewijsbezitters die zich om diverse redenen onzeker voelen in het verkeer. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die jaren niet gereden hebben omdat hun partner altijd reed, of mensen die een ongeluk meegemaakt hebben. Die mensen zijn vaak ook geïnteresseerd in het volgen van theorielessen. De theorielessen die ik geef zijn echter gericht op jongeren die nog geen rijervaring en weinig kennis van de verkeersregels hebben. Die beginnen van nul af aan.”

“Toch vond ik dat ik iets moest doen met die vragen. Ik ben ambassadeur van Stichting Samen richting nul verkeersslachtoffers, en ook vanuit die rol heb ik besloten om in oktober twee avonden theorielessen voor rijbewijsbezitters te verzorgen in Zweeloo (op 10 en 17 oktober a.s.). Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.”

De exacte locatie is nog niet bekend. Dit hangt af van aantal aanmeldingen. Er wordt voor de twee avonden een kleine vergoeding gevraagd van € 10,00,-. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan bij Jan door een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen kan natuurlijk ook op het nummer: 06 – 52542069. Samen gaan we voor verkeersveiligheid!

Bijschrift foto: Rijschoolhouder Jan Veenstra organiseert op 10 en 17 oktober a.s  een opfriscursus voor rijbewijsbezitters. ‘Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 juli 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel