Artikel
16e Folk veur Volk-festival weer boordevol topacts

Kees Verweij maakt sier met vier prachtige banners

Landschap, kunst en muziek zijn nauw met elkaar verbonden. Een drie-eenheid die ook al jarenlang kenmerkend is voor het Folk Veur Volk-festival, dat op zaterdag 12 juni a.s. voor de 16e keer op het programma staat. Op uitnodiging van de organisatoren van het festival heeft kunstenaar Kees Verweij de thema's in vier grote banners samengebracht. Vakmanschap is meesterschap, want Verweij is erin geslaagd om een schitterende compilatie te maken van landschap, kunst en folk & volk. Op de banners staan de eeuwenoude boerderijen te pronken, maar zijn ook de muzikale tinten van het Folk Veur Volk-festival treffend in beeld gebracht. 

De banners geven daarmee op een voortreffelijke wijze uiting aan het authentiek, leuk en gevarieerd festival. Mede-organisator Joop Timmer zegt dat de vier kunstzinnige spandoeken de toegangspoort tot het festivalterrein vormen. 'Het draagt bij aan het sfeervolle en intieme karakter van het festival, maar het geeft ook extra cachet aan de schilderachtige omgeving', zegt Timmer. Vol trots wijst hij samen met Klaas Scheper, die al vanaf het eerste uur betrokken is bij het Folk veur Volk-festival, naar het spraakmakende affiche van 2010. 'In de boerenhof van de familie Schepers, mooi gesitueerd tussen de talrijke eikenbomen, geven tal van topacts op 12 juni a.s. het beste van zichzelf. Een line-up waar de folkliefhebbers van kunnen smullen!' Van Europese folk met een ruig randje tot aan prachtige ballades en volksliedjes. De vaste bezoekers weten dit ondertussen uit ruime ervaring, want tijdens het festival is er folkmuziek te beluisteren vermengd met onder meer jazz -, rock- en bluesinvloeden.

Dit jaar zijn te gast La Jolie Folie (dans en luistermuziek uit Frankrijk), Throat Wobbler Mangrove (Iers- en Nederlandse folkmuziek), Tangarine & Friends (Amerikaanse folk geïnspireerd door muziek van Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Beatles), Luc Vaesen (muzikale duizendpoot met prachtige melancholische en opzwepende pop/folk gecombineerd met pakkende teksten), Le Roi et mort (verrassende mengeling van vrolijk stemmende franse polka-punk en melodramatische chansons) en Circle J (aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers). Vanaf 16.00 uur is er een kinderprogramma met een optreden van verhalenverteller Hans van Woerkom en percussionist Onno van Tongeren. Het Folk veur Volk-festival begint zaterdag 12 juni om 16.00 uur en gaat door tot middernacht. Voor meer informatie op internet www.folkveurvolk.nl of telefonisch via Joop Timmer: 0591-371669.

Bijschrift foto: Kunstenaar Kees Verweij (m) maakte vier prachtige banners voor het Folk veur Volk-festival. Klaas Scheper (bestuurslid van het eerste uur) en Joop Timmer blikken vol vertrouwen vooruit op de 16e editie van het populaire folkfestival. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Duo=Expositie

Schilderijen en keramiek in Kunstenaarsherberg Zweeloo.   Vanaf zaterdag 22 augustus is er een nieuwe expositie te bezichtigen in de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat in Zweeloo...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Sweelpop gaat zaterdag a.s. on tour

Sweelpop gaat zaterdag 15 augustus a.s. van 16.00 uur tot 20.00 uur on tour in Zweeloo, Aalden, Meppen, Benneveld en Wezup.Onderweg wordt gestopt op diverse loc...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort maakt je zomer nog leuker! Ga je mee Trappen & Grappen? Fiets zondag 16 augustus a.s. (13.00 uur – 17.00 uur) langs 4 mooie locaties in de gemeente Coe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto