.

.

 

.

Westeinde in Wezup officieel heropend door locoburgemeester Joop Brink

Joop Brink: “Onder het straatnaambord Westeinde hoort nu eigenlijk een extra bord te komen: eigen weg”

Afgelopen zaterdag was het dan het zover. Het door de dorpsvereniging in eigen beheer gerenoveerde Westeinde is officieel heropend. Rond 16.30 uur nam de voorzitter van de Dorpsvereniging Wezup, Gertjan Heidemans, het woord, waarbij de gasten welkom werden geheten.

Voorts memoreerde hij de gang van zaken rond de totstandkoming van dit unieke project. Allereerst bedankte hij alle vrijwilligers, die gedurende drie weken iedere avond aan de gang zijn gegaan om ervoor te zorgen dat de stratenmakers de volgende morgen konden doorgaan met het intikken en het vleien van de waaltjes.

Speciale dank was er ook voor de Westeindecommissie Pauline Bokhorst, Dies de Vries en Lars Hoedenmaker. Ondanks dat zij vaak te kampen hadden met teleurstellingen bleven zij geloven in de haalbaarheid van deze aanpak. Wat begon met een initiatief in 2014 is nu drie jaar later toch gelukt, maar het ging beslist niet van een leien dakje. Veel dank is verschuldigd aan de Heidemij, de provincie Drenthe, de Rabobank en de gemeente Coevorden en de sponsors van de gegraveerde waaltjes.  Hun financiële support heeft het mogelijk gemaakt om met een kloppende begroting dit project te kunnen afronden.

Vervolgens geeft Gertjan Heidemans het woord aan locoburgemeester Joop Brink:

Allereerst steekt Joop Brink de loftrompet voor het plan, de uitvoering en de niet aflatende zelfwerkzaamheid van de Wisper bevolking. ‘Een uniek project dat nog niet eerder binnen de gemeentegrenzen van Coevorden is gerealiseerd. Dit heeft een voorbeeldfunctie voor alle andere dorpen. Jullie verdienen een extra bordje met eigen weg onder het straatnaambord van het Westeinde.’

Voor de openingshandeling was een speciaal doek gemaakt met een grote foto van de situatie van het wegdek vóór de renovatie. Door dit doek los te trekken van het frame was de opening een feit. Hierna konden de aanwezigen het vernieuwde Westeinde zelf inspecteren en de “Walk of Wisp” met de gegraveerde waaltjes aanschouwen. Vervolgens was er gelegenheid om onder het genot van een drankje en een tapashapje nog even wat na te praten.

Bijschrift foto:Voorzitter Gertjan Heidemans van Dorpsvereniging Wezup en locoburgemeester Joop Brink hebben veel waardering voor de zelfwerkzaamheid van de Wisper bevolking. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto:Ter ere van de openingshandeling was een speciaal doek gemaakt met een grote foto van de situatie van het wegdek vóór de renovatie. Het maakt duidelijk dat het zware vrachtverkeer flinke schade had toegebracht aan de waaltjes-bestrating van het Westeinde. Met als gevolg dat er na regenbuien altijd nog wekenlang grote plassen stonden. Na de succesvolle renovatie is de oudste straat van Wezup echter weer in oude luister hersteld. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 augustus 2017.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel