.

.

 

.

Zevende theaterseizoen Hofpoort staat voor de deur

Theater Hofpoort beleeft dit jaar haar zevende theaterseizoen. Er staan ruim 50 voorstellingen op de planken. Van kindertheater tot muziek en van toneel tot cabaret. Nieuw dit seizoen zijn de vier theatercolleges. Ook worden weer maandelijks films vertoond in de theaterzaal. Vrijdag 29 september wordt het seizoen geopend met een intiem theaterconcert van Dilana, gevolgd door een uitverkocht tweede concert van Dilana op 30 september. Hetzelfde weekend, op 1 oktober, gaat Hofpoort Buiten de Poort: in de sfeervolle setting van de Dorpskerk in Dalen brengen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal Argentijnse folkloremuziek ten gehore.

Dilana
Het intieme theaterconcert van Dilana op 30 september was in no time uitverkocht! Daarom heeft Hofpoort een tweede concert geboekt op 29 september. Hiervoor zijn nog kaarten. De meesten kennen Dilana van The Voice of Holland, maar de echte fans kennen haar natuurlijk al veel langer. Dilana is geboren in Johannesburg (Zuid-Afrika), maar tegenwoordig is Dalen haar thuisbasis. Dilana werkte onder andere samen met Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers) en Gilby Clark (Guns N’ Roses). Al twee keer eerder stond ze in een uitverkocht Hofpoort met een prachtige, intieme show. De zangeres hoeft zich na vier studio-albums, een aantal singles, een soundtrack én haar verpletterende optredens in The Voice niet meer te bewijzen. Het belooft weer een bijzondere avond te worden waar Dilana en haar gasten iets heel moois van gaan maken! Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: € 17,50.


Fotograaf: Dennis Kok

Hotel Victoria – Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal
Zondag 1 oktober gaat Hofpoort ‘Buiten de Poort’ in de Dorpskerk in Dalen. Bandoneonist Carel Kraayenhof is sinds het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2002 hét tangofenomeen van Nederland. Meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd zagen tijdens een prachtige vertolking van ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla de traan van Máxima. Dat Carel zichzelf echter niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met onder andere Sting.

Juan Pablo Dobal, pianist en componist, werd in 1964 geboren te Buenos Aires, Argentinië. Op zijn vijftiende gaf hij al klassieke concerten. Op zijn 25e vestigde hij zich in Amsterdam. In 1989 zat hij in het toenmalige kwartet ‘Viento del Sur’, waarin Carel Kraayenhof ook speelde. In 2008 heeft hij in Argentinië zijn solo cd ‘Loco corazón’ uitgebracht. Met zijn eigen theatervoorstellingen heeft hij door heel Nederland opgetreden.

Fotograaf: Govert de Roos

Maar nu komen de twee mannen dus samen naar Dalen! De twee reizende muzikanten zijn een soort zeelieden, met het hotel als baken. ’s Avonds laat in de hotelbar haalt Carel regelmatig zijn bandoneon uit de koffer en slaat Juan Pablo Dobal de oude vleugel open. In ‘Hotel Victoria’ vertellen ze u over hun muzikale reizen en brengen ze prachtige Argentijnse folkloremuziek in de sfeervolle en unieke setting van de Dorpskerk in Dalen. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten: € 20,-. Lezers van de Daler Lelie kunnen een kaart kopen voor €15,- door gebruik te maken van de bon in de september editie.

Verder dit theaterseizoen
Nieuw dit seizoen zijn de theatercolleges: vier mensen die een verhaal te vertellen hebben. Arjan Erkel vertelt over vrijheid van denken en doen, Henk Schiffmacher over zijn roerige lever, Maarten van Rossem gaat wellicht uitleggen waarom de kans op een aanslag in Coevorden écht heel klein is en tenslotte zal voormalig Commandant der Strijdkracht, Peter van Uhm, bezoekers een levensles meegeven. Ook uniek dit seizoen is Yoga in Concert: zondag 18 februari komt Iris Kroes met haar harp naar Coevorden en samen met Yvonne de Hoop en Jan Kuiper kan men, ook als beginner, meedoen met yoga op ontspannende live-muziek. Dit is inclusief een theeproeverij verzorgd door ‘Elisabeth, koffie, thee en lekkernijen’ uit Coevorden. Tenslotte biedt de cabaretserie ‘De Uitdaging’, 3 avonden cabaret voor € 35,-, bezoekers de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met nieuw cabarettalent. Voor het complete programma kan men terecht op www.theaterhofpoort.nl.

Praktische informatie
Een kaartje voor voorstellingen is te koop via www.theaterhofpoort.nl of via The Readshop. Voor meer informatie zie onze website.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel