.

.

 

.

Buitengebied Wezuperbrug en Wezup ingericht als 60 km/u zone

Zo ongeveer sinds het afgelopen voorjaar geldt er voor een deel het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup een maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is een uitwerking van het door de gemeenteraad in 2013 vastgestelde Mobiliteitsplan “Op weg naar duurzame mobiliteit”.

Wij zullen u niet vermoeien met een gedetailleerde uitleg van dit ambitieuze plan. Kort gezegd komt het erop neer dat de algemeen maximum snelheid van 80 km/u wordt verlaagd naar 60 km/u. Het gaat hierbij om wegen waar alle vormen van verkeer gebruik van maken. Door het instellen van 60 km/u zones in het buitengebied wordt verwacht dat er een veiliger situatie voor weggebruikers en bewoners ontstaat.

Het invoeren van deze 60 km/u zones binnen de gemeente Coevorden vindt fasegewijs plaats. Voor een deel van het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup is dit nu gerealiseerd en kunt u dus her en der in dit gebied de bekende “60 km zone” borden tegenkomen. En u ziet het goed op de foto, ook voor toegankelijke lommerrijke zandpaden met hooguit wat landbouwverkeer en wandelaars geldt voortaan een maximum snelheid van 60 km/u.

In 2018 zullen in het buitengebied van Zweeloo en Aalden, gelegen ten westen van de N854, ook 60 km/u zones worden aangewezen.

Bijschrift foto: Door het instellen van 60 km/u zones in het buitengebied wordt verwacht dat er een veiliger situatie voor weggebruikers en bewoners ontstaat. (Foto: Jan Brinks)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 14 november 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel