.

.

 

.

Voorpret, bijna Down Under

Zoals beloofd delen Salvador Rooijmans en Claudia Stinne hun belevenissen rondom hun wereldreis met de lezers van OEK. Ze gaan niet letterlijk de wereld rond, maar wel volledig naar de andere kant; over een week of drie dompelen zij zich onder in de totaal andere wereld van Down Under, Australia. In nummer 42 van de OEK viel al te lezen hoe reislustig dit koppel uit Aalden is. Nu de komende reis steeds verder ingevuld raakt delen zij hun globale plannen.

"Dat Australië een groot continent is, was vast al bij iedereen bekend. Echter heeft u zich gerealiseerd dat de breedte van dit continent net zo groot is als de meest westelijke punt van Spanje tot de oostgrens van Oekraïne? En dat de afmetingen noord-zuid zich uitstrekken van de top van Denemarken tot de laars punt van Italië? De tocht van Cairns via de kust helemaal tot Adelaide en daarna nog een rondje Perth, beslaat zo’n 10.000 km wanneer men een rechtstreekse route kiest. Waarschijnlijk worden dat er in de tweeënhalve maand rondreizen dus nog veel meer", blikken Salvador en Claudia alvast vooruit.

Het grootste deel van deze route zullen Salvador en Claudia met een camper ondernemen. Na een flinke zoektocht hebben ze via Britz een Action Pod kunnen huren die aan de eisen van het koppel voldoet. Geen groot en luxe verblijf, maar met een keukentje en een bed tot je beschikking kom je toch al een heel eind. Australië ligt vol met allerlei campings, van ensuite-privé-badkamer aan je camper, tot bush-camping zonder voorzieningen. Alles is er. Af en toe uitwijken naar de luxe van een hotel behoort ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: met Kerst liggen ze op het strand van Brisbane en de jaarwisseling wordt spetterend uitgeluid in Sydney!

Verdere updates volgen…

Bijschrift foto: Claudia en Salvador zijn twee reislustige Aaldenaren. In 2015 bezochten ze, tijdens hun trip naar de Verenigde Staten, de Niagara falls Canada. Het is één van de bekendste watervallen ter wereld. Miljoenen liters water maken per seconde een vrije val in de Niagara River Gorge. Een zeer indrukwekkend schouwspel waar jaarlijks meer dan twintig miljoen toeristen op afkomen.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 21 november 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel