.

.

 

.

Kleiner wonen

TERZIJDE – column van Hans Terbach

Tijdens het “hoogtepunt“ van het medische fitnessen – de koffiepauze -  hoorde ik twee dames praten over de wens om kleiner te gaan wonen. Maar weg uit deze omgeving ? Toch echt niet!

Als je inderdaad vooruitkijkt als bewoner van een oude woonboerderij met veel grond erom heen en tot de slotsom komt dat op termijn onderhoud niet meer door jezelf gedaan kan worden, ontstaat de wens om kleiner te gaan wonen, maar dus liefst wel in onze prachtige omgeving.

Nu zijn er in mijn ogen dan twee mogelijkheden: opdelen van een grote boerderij in meerdere woonhuizen( en dat kan je aanvragen) of gaan voor iets nieuws, liefst iets kleiners. Maar daar is niet veel van en kleinere huizen bouwen in Meppen, Benneveld , Wezup en Zweeloo verstoort toch al gauw het dorpsbeeld. En natuurlijk ook in Oud-Aalden.  Inbreimogelijkheden kan ik daar niet bedenken. Bovendien kom je niet in aanmerking voor sociale huurwoningen.

Maar in mijn ogen zijn er drie plekken in Aalden waar prima gebouwd kan worden als je kleiner zou willen bouwen en wonen. Dan tel ik de Aelderhooghe even niet mee, want ook dat worden grote woningen met veel grond!

Dan hebben we de plek achter Food Basics waar nu een nieuw plan gemaakt is, de open ruimte tussen de Korenhof en Het Wapen van Aelden (Aelderstraat 8) en natuurlijk op de plek van Auto Mekkes. 

Deze inbreimogelijkheden verstoren in mijn ogen het dorpsbeeld niet!

Dus mensen, maak kenbaar dat je kleiner wilt wonen bij makelaars en de gemeente want als er vraag is, kan een klein bouwprogramma ondanks de krimp in onze dorpen toch echt wel een kans hebben.

Hans Terbach is onder andere voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel