Artikel
We mogen weer, de 12e editie komt eraan!

Zaterdag 13 januari a.s. Aalden Rondomme! Na elf prachtige edities staat op zaterdag 13 januari a.s. de twaalfde editie van Aalden Rondomme op programma. Vol enthousiasme is het bestuur weer aan de slag om weer een mooi hardloopevenement te organiseren.

Jaarlijks kijken wij naar hoe we ons doel nog mooier en beter kunnen behalen: “zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen”. De doelgroep wordt dan ook steeds breder. In de 12e editie schenken wij niet alleen aandacht aan onze Nordic Walkers, die als eerst van start gaan, of aan de G-loop, maar ook aan de jongere kinderen.

Samenwerking met peuterspeelzalen en basisscholen
In samenwerking met peuterspeelzalen en basisscholen uit het dorp maken we er voor de kinderen een spectaculair evenement van! Gerrit Voortman zal ook dit jaar clinics verzorgen voor peuters en kinderen van de basisschool. Voor kinderen is het niet eenvoudig om deel te nemen aan een wedstrijd, vaak vanwege de afstand, maar belangrijker voor ons is dat zij plezier beleven aan het bewegen. Er is voor ons op zo’n dag dan ook niets mooier dan kleintjes met hun opa, oma, vader, moeder of zelfs ander familielid over de finish te zien komen. Aan het eind van deze loop (een rondje om het voetbalveld) worden deze kinderen natuurlijk beloond met een medaille! Een aandenken waarover nog jaren gepraat kan worden want… JE WAS ERBIJ! En deelnemen is belangrijker dan winnen! Dat laatste geldt natuurlijk voor iedereen. Trots zijn wij dan ook op een groeiend aantal deelnemers bij de G-loop. Wij bedanken daarvoor ook de goede contacten met verschillende organisaties. Het is fijn te weten dat ons doel door velen van u wordt gedragen!

Vele categorieën
Dan de wedstrijdloop voor kinderen en voor volwassenen. Zoals u van ons gewend bent, zullen we in vele categorieën starten. Voor de kinderen is het van belang dat ze worden gezien! Daar kunt u voor zorgen. Wij hopen op veel toeschouwers langs de route. In de start- en finishwagen zullen wij daar ook aandacht aan schenken. Jaarlijks zien we toppers terug aan de start. Zij willen een titel verdedigen, of willen hun PR verbeteren. Een goed streven! Ook dit jaar zullen we aandacht blijven schenken aan de beste plaatselijke loper van de voormalig gemeente Zweeloo. Wie verslaat u dit jaar?

Grillen van de natuur
Wie vaker deelneemt aan een loop, weet dat u bij ons een prachtige route loopt, voor een klein bedrag. Dankzij onze sponsoren zijn onze tarieven ongewijzigd. Voor ons is het prettig als u vooraf inschrijft, dan kunt u buiten een startbewijs afhalen. Schrijft u op de dag in? Dan is er in de kantine van het sportpark een inschrijftafel dat hoort bij uw categorie. Het parcours wordt jaarlijks goed onderhouden. Deze loop blijft zich kenmerken door de grillen van de natuur. Het kan regenen, stormen en sneeuwen, maar…we gaan!
Sponsors en vrijwilligers
Dat het bestuur druk is met deze loop, zal u niet ontgaan, maar wij kunnen dit niet alleen! Wij bedanken dan onze sponsoren die ons financieel steunen. Heeft u de startnummers al gezien? Deze worden gesponsord door Ydentic. Ze zien er prachtig uit en nét even anders dan je bij andere lopen ziet. Onze vaste groep vrijwilligers wordt jaarlijks uitgebreid en daarvoor zijn wij u allen erg dankbaar! Uiteraard zijn onze gedachten bij hen die komend jaar niet meer kunnen komen helpen, maar waarvan wij weten dat ze de Aalden Rondomme een warm hart toedragen.

Tot slot willen wij u allen nogmaals hartelijk danken voor al het moois dat de afgelopen jaren al heeft gebracht. In het bijzonder natuurlijk de prijs die wij vorig jaar in ontvangst mochten nemen tijdens de sportverkiezingen. We werden hier dankzij u eerste in de categorie “beste sportorganisatie van de Gemeente Coevorden”.
We hopen u te zien tijdens de 12e editie van deze prachtige loop!  

Sportieve groet van het bestuur van de Aalden Rondomme!

Bijschrift foto: Het actieve bestuur van Aalden Rondomme. Staand v.l.n.r. Jaap Haan, André Prakken en Peter Timmer. Zittend v.l.n.r. Corine Kuper, Wilfried Reuvers en Astrid Bos.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 19 december 2017.

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Inschrijving Drentse Fiets4Daagse geopend

We gaan door! Van 13 tot en met 16 juli vindt dit jaar de jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse plaats. Vier dagen lang genieten duizenden fietsers van onze provincie, van de mooie dor...

dinsdag, 8 juni 2021

Lees verder

'Schoolgym in het water' ook in Zwembad Zweeloo

Afgelopen maandag werd in het Bosbad in Noord-Sleen het startsein gegeven van Schoolgym in het water. Een initiatief van de gemeente Coevorden waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd hun gymles in het...

dinsdag, 8 juni 2021

Lees verder

vv Sweel neemt niet deel aan de KNVB Regiocup Jeugd

Helaas hebben we als bestuur moeten besluiten om niet mee te doen aan de KNVB Regiocup voor de jeugd. We hadden dit graag als afsluiter van het seizoen voor onze jeu...

dinsdag, 8 juni 2021

Lees verder
Willekeurige foto