.

.

 

.

Deel opbrengst maar Inloophuis Sigrids Garden

Eindstand SamenLoop voor Hoop Zweeloo € 57.628,40. Een paar maanden na de zeer geslaagde Samenloop voor Hoop Zweeloo heeft de organisatie de balans opgemaakt. Door nagekomen giften en sponsoring is de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding uiteindelijk opgelopen naar het fantastische bedrag van ruim € 57.628,40.

De afgelopen periode is er door de organisatoren achter de schermen hard gewerkt om de boeken te kunnen sluiten en het geld over te maken naar de uiteindelijke bestemming.

Voorzichtige inschatting
De SamenLoop voor Hoop werd op 7 en 8 oktober in Oud-Aalden georganiseerd. Er werd 24 uur gewandeld om geld op te halen voor Kankeronderzoek. Ruim een jaar geleden was het streven om 25 teams bij elkaar te brengen en € 25.000 op te halen. Het bleek een voorzichtige inschatting, want het resulteerde uiteindelijk in 34 teams met meer dan 700 lopers. Met een voorlopige eindstand van € 53.000 tijdens de slotceremonie op 8 oktober; inmiddels opgelopen tot 57.628,40 euro!

Deel opbrengst maar Inloophuis Sigrids Garden
Een deel van de opbrengst van de Samenloop voor Hoop werd in overleg met KWF Kankerbestrijding geschonken aan Inloophuis Sigrids Garden in Emmen. 'Een prachtig doel in de buurt', aldus voorzitter Ellen Bakker. 'Door een deel van de opbrengst aan hen te schenken komt het geld direct ten goede aan mensen uit onze omgeving die geconfronteerd worden met kanker. In het Inloophuis kunnen deze mensen terecht voor lotgenotencontact, een luisterend oor en een keur aan activiteiten.'

Jaap Boer van Sigrids Garden is uiteraard blij met het geld. 'Wij zijn volledig afhankelijk van giften en donaties om ons werk te kunnen doen en we werken bovendien alleen met vrijwilligers. Het is dankbaar werk wat door onze bezoekers erg gewaardeerd wordt. Dat hebben we ook gemerkt tijdens de SamenLoop voor Hoop Zweeloo. Wij hebben ons dan ook graag ingezet voor de SamenLoop.'

Bijschrift foto: Een afvaardiging van de organisatie bracht deze week een bezoek aan Sigrids Garden en overhandigde Jaap Boer de cheque namens de SamenLoop voor Hoop Zweeloo.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 20 februari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel