.

.

 

.

21e editie Zweeler Palet

Van 9 juli tot en met 8 augustus zijn in het kerkje van Zweeloo beeldhouwwerken en schilderijen te bezichtigen van Jan en Marijke Reijs uit Emmen. De exposite maakt deel uit van het Zweeler Palet. De 21 editie van deze kunsttentoonstelling wordt vrijdagavond 9 juli om 19.30 uur officieel geopend.

Marijke Reijs volgde verschillende cursussen in schilderen en is lid van AKE Emmen. Ze kreeg les van diverse docenten, maar ontwikkelde langzaam een eigen stijl. Aanvankelijk werkte Reijs figuratief, maar ze experimenteert nu met diverse materialen en structuren. Ze probeert tot abstractie te komen. Ze schildert vlakken en kleuren, meestal geïnspireerd door de natuur, de aarde en zijn elementen, ze probeert rust en chaos, realiteit en abstractie af te wisselen.

Jan Reijs heeft zich jarenlang als liefhebber en verzamelaar geïnteresseerd voor kunst, met name voor naïeve schilderkunst, keramiek en beeldhouwkunst. Pas op latere leeftijd is hij zelf keramiek gaan maken en beeldhouwwerk. Reijs volgde lessen bij verschillende opleiders, zowel in het maken van keramiek als van beeldhouwwerk. Zijn brede belangstelling voor de kunst ziet men terug in de veelzijdigheid van zijn werk. Hij krijgt ook inspiratie door de verre reizen die hij samen met zijn vrouw maakt. Beeldhouwen doet Jan door te hakken in steen en door beelden te gieten in aluminiumcement en granito. Een rode draad in zijn werk is zijn voorliefde voor elementaire vormen zoals de rechthoek, de kubus, de cirkel of de bol. Dit uitgangspunt wordt eventueel vervormd, afgeknot of samengevoegd tot een geheel. De tentoonstelling duurt tot en met 8 augustus. Openingstijden: Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel