.

.

 

.

Schaapscheerdersfeest bij Jantina Hellingmolen

Op zondag 3 juni a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt het jaarlijkse schaapscheerdersfeest van de schaapskudde Benneveld gehouden, in samenwerking met de Jantina Hellingmolen in Aalden. De stichting schaapskudde Benneveld bestaat dit jaar 5 jaar. Een mooi jubileum.

Op het terrein voor de Jantina Hellingmolen worden de schapen met de hand geschoren en geknipt. De schapen worden door de herders aan het begin van de middag opgehaald vanuit hun weiden in Meppen en Oud Aalden. Rond 14.00 uur zal de tweede groep arriveren. Dit zijn de ooien en hun lammeren. Dan kan het scheren en knippen beginnen.

Achter de molen, bij het molenkraampje, is koffie en thee met cake te verkrijgen. Daarnaast zijn ook de befaamde broodjes Palmsburger te koop. Verder staat er een ijskraam. In de molen zijn diverse bakmixen, wijnen, e.d. te koop. De mogelijkheid is er om de molen te bezichtigen. Er is een molenaar aanwezig.

Voor wie wil, is er de mogelijkheid om iets heel leuks te vilten met wol. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Wolwerkplaats Benneveld. De wol komt van de schapen van de schaapskudde. De schapen van deze schaapskudde zijn van het ras het Drents Heideschaap. Voor meer informatie over het schaapscheerdersfeest en de kudde kunt u terecht op www.schaapskuddebenneveld.nl

Oes Eig’n Kraantien d.d. 15 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel