.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Afgelopen week was het groot feest in huize Kuipers. Daar was ook alle reden toe, want Jurjen en Niels slaagden beide voor het HAVO-diploma. Jurjen volgde de opleiding op het Esdal College in Emmen en Niels behaalde het diploma op het Carmel College in Emmen.

Jurjen en Niels Kuipers

Jurjen slaagde drie jaar geleden voor het MAVO-diploma (TL) en stroomde vervolgens door naar het vierde leerjaar van de HAVO. De examenperiode bracht voor Jurjen de afgelopen weken wel de nodige spanning met zich mee, maar door een stuk discipline heeft hij zich goed weten voor te bereiden. Dat is niet zonder resultaat gebleven, want Jurjen heeft met een keurige cijferlijst nu zijn felbegeerde HAVO-diploma op zak.

De 19-jarige Aaldenaar gaat komend schooljaar naar de Hogere Agrarische School (HAS) in Dronten en volgt daar de opleiding ‘Dier- en Veehouderij. ‘Bij de veehouderij ligt mijn grote interesse en hier wil ik mij dan ook in specialiseren. ik heb nog niet echt een droombaan voor ogen, maar ik weet zeker dat mijn toekomstige baan verband zal houden met de veehouderij.’

Niels gaat naar de PABO

Zijn 17-jarige broer Niels kiest voor een heel andere weg. Hij volgt komend schooljaar de PABO-opleiding aan de Stenden Hogeschool in Emmen. Niels heeft de HAVO in vijf jaar afgerond en hoewel sommige examens heel lastig waren, had hij wel een goed gevoel over het eindresultaat. En dat ‘goede gevoel’ bleek terecht!

De afgelopen periode is het steeds duidelijker geworden: het is de droom van Niels om aan de slag te gaan als leerkracht binnen de basisschool. ‘Ik heb zelf al mijn basisschooljaren doorgebracht op De Anwende en heb hier een fantastische jeugd gehad. Natuurlijk besef ik mij dat het onderwijs op de basisschool door de jaren heen wel veranderd is. Ik wil de basisschool graag opnieuw leren kennen, maar dan in de functie van leerkracht. Aan dat doel ga ik de komende jaren hard werken.’

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 juni 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel