.

.

 

.

Meppen overspoeld door dwergen

Meer dan 130 dwergauto's kwamen dit weekend samen in Meppen. Vakantieoord De Bronzen Emmer was uitvalsbasis voor het jaarevenement van de Nederlandse Dwergautoclub (DWAC). Ook van ver buiten de landsgrenzen kwamen liefhebbers met hun kleine auto naar Meppen en pruttelden de afgelopen dagen door de provincie Drenthe. In totaal waren ruim 250 deelnemers op de Bronzen Emmer aanwezig, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Denemarken en Zweden. Een aantal maakte de verre reis naar Meppen zelfs rijdend in hun dwergauto. Oldtimers jaren ‘50 en ‘60 Het zijn kleine oldtimers uit de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw, gemaakt in de crisisjaren na de oorlog. De mobilisatie kwam toen weer langzaam op gang en men ging in die jaren “overdekte scooters” bouwen. Vooral vliegtuigbouwers, die na de oorlog geen vliegtuigen mochten bouwen, hielden zich hier mee bezig. Zo zijn er door Messerschmitt en Heinkel kleine auto’s gebouwd. Maar ook merken als BMW en Goggomobil waren destijds geliefde auto’s. Goedkoop en vaak met alleen een motorrijbewijs te rijden. Zeer zeldzame exemplaren
In Meppen waren naast de bekende merken ook zeer zeldzame exemplaren te zien, zoals een Velorex uit Tsjechië, een Kleinschnittger uit Duitsland en een Bond uit Engeland. Al met al een bonte verzameling. Afgelopen zaterdag werd onder wisselende weersomstandigheden een gezamenlijke rondrit van ruim 100 kilometer gereden door het Drentse landschap. Kijk voor meer informatie over Dwergauto’s op de website (www.dwac.eu).

Bijschrift foto: De Bronzen Emmer in Meppen werd de afgelopen dagen overspoeld door dwergen. Meer dan 250 deelnemers uit alle delen van Europa kwamen met hun dwergauto’s naar Meppen voor de viering van het jaarevenement van de Nederlandse Dwergautoclub. (Foto’s: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien 28 augustus 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel