.

.

 

.

Vervroegde appeloogst door warme zomer

De natuur gaat zijn eigen gang. Door de droogte en warmte laten veel appelbomen nu al hun appels vallen, en lijkt het alsof de appels die aan nog de boom hangen ernaar smachten om geplukt te worden. Daarom heeft Pluk&Deel besloten om de plukdagen te vervroegen.

De eerste plukdag van dit seizoen is op zaterdag 8 september.
De tweede plukdag vindt plaats op zaterdag 15 september.
Reserveplukdag
We houden 22 september aan als reserveplukdag voor het geval dat het slecht weer is op een van de eerder genoemde data. Hou hiervoor onze website even in de gaten www.plukendeel.nl.

Even ter herinnering
Op de plukdagen verzamelen we zoals gewoonlijk om 9.30 bij dorpshuis De Spil van waaruit we om 10.00 uur naar de tuinen vertrekken om te plukken. Iedere vrijwillige plukker neemt een emmer of iets anders mee om de geplukte appels in te doen. Je mag na afloop van het plukken 1 emmer/mand /tas appels voor eigen consumptie meenemen. Liefhebbers kunnen in De Spil een recept voor overheerlijke appelchutney meekrijgen. Van de overige appels worden weer diverse producten voor de verkoop gemaakt. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Zorg met Sterren, van de woongroep Zweeloo. De data voor de gezamenlijke verwerkingsdagen worden later bekend gemaakt. Uiteraard is het ook mogelijk om fruit en potjes mee te nemen om thuis producten voor Pluk&Deel te maken.

Pluk gezellig een appeltje mee
Of meer natuurlijk. We zijn ontzettend blij dat diverse tuineigenaren in Zweeloo en Aalden dit jaar hun fruit weer beschikbaar stellen. We hopen natuurlijk weer op een hoop vrijwilligers om te plukken want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het plukken (en verwerken) is ieder jaar heel gezellig. Dus noteer in het in de agenda, of pas het even aan als je het al had genoteerd.
Wil je iets vragen?
Dat kan door ons een mailtje te sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gewoon door Trees even te bellen op het nummer: 06 – 45288841.
We kijken ernaar uit om je de 8e september (weer) te zien.

Hartelijke groeten,

Willy – Anne van Stiphout
Trees Kool
Carin Chorus
Martine Ponstein
Margreet Schuiling

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel