.

.

 

.

Opening eerste deel wandelroute “De Rode Draad”

Op zaterdag 15 september a.s. wordt in Benneveld het eerste deel van wandelroute “De Rode Draad”, geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten, officieel geopend.

Belangstellenden zijn welkom om 10.30 uur in Benneveld aan het eind van de Westersteeg bij het bruggetje over de Aelderstroom.

“De Rode Draad” is een bewegwijzerde wandelroute die op termijn door de hele gemeente Coevorden de dorpen en wijken met elkaar moet gaan verbinden. Al bestaande dorpsommetjes worden zoveel mogelijk in de routes opgenomen. Langs de routes komen speciaal ontworpen bankjes te staan. Waarvan inmiddels vier zijn geplaatst. De vogelkijkhut die aan het einde van het jaar op de Aalder Esch geplaatst gaat worden behoort ook tot dit project.

“De Rode Draad” nodigt uit tot diverse activiteiten waaronder het organiseren van natuurwandelingen, lezingen over flora-fauna, het oprichten van een natuurvrienden-werkgroep en natuurlijk niet te vergeten het wandelen in deze prachtige omgeving.

Uniek is de samenwerking van de Verenigingen voor Dorpsbelangen, Natuurmonumenten, Gemeente Coevorden, Recreatieschap Drenthe, Magisch Drenthe, ondernemers en vrijwilligers bij de totstandkoming van het eerste deel van de route, dat Aalden, Benneveld en Oosterhesselen met elkaar verbindt.

Hopelijk wordt op korte termijn duidelijk welke dorpen de (rode) draad gaan oppakken!

Onderschrift foto: Deze speciaal ontworpen bank is gesponsord door ’t Hoes van Hol-An. Voor Bas Been is het een vertrouwde stek, want de fraaie zitbank staat bijna in zijn achtertuin. Het is een mooie gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van de rust en het uitzicht. Met recht…een bankje van Hol-An.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 september 2018

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel