.

.

 

.

Veel te beleven op het Oogstfeest in Meppen

Zeer gevarieerd aanbod aan lokale oogstproducten. Op het oogstfeest in Meppen (op 22 & 23 september) valt er dit jaar voor de bezoekers nog meer te leren en te proeven dan vorig jaar.

Werd het eerste oogstfeest vorig jaar voor de organisatie al verrassend goed bezocht door ruim 4000 bezoekers, dat wordt dit jaar naar alle waarschijnlijkheid nog beter door de vele aandacht in de media, ook een bijdrage in “Landleven” draagt daar zeker aan bij.

Oogst is het sleutelwoord op dit foodfestijn
Alle standhouders, die vorig jaar present waren, geven ook dit jaar weer acte de présence. Maar het aantal kraampjes zal weer toenemen.  Het streven blijft echter dat alle standhouders producten exposeren, die gerelateerd zijn aan het thema ‘Oogst’, zoals het bereiden, inmaken, conserveren en brouwen van het eigen geoogste fruit. De standhouders zijn in de regel enthousiastelingen die hun passie voor hun vaak hobbymatige fruitverwerking graag delen met de bezoekers. Er valt dus veel op te steken!

Nieuwe activiteiten tijdens het oogstfeest

De mobiele fruitpers. Kon vorig jaar niet worden geperst vanwege de slechte oogst door late nachtvorst, dit jaar heeft de uitbater van de fruitpers, om voor hem moverende redenen, besloten af te zien zijn deelname aan het oogstfeest. Heel jammer, maar het zei zo. Wellicht present op het oogstfeest 2019. We wachten het af.

Buitenkeukens. Nieuw op het kookplein staan de buitenkeukens, waar de chefs heerlijke gerechten bereiden met producten, die op de markt te koop zijn. Smaakt het? Dan krijgt u het recept mee met de nummers van de stands, waar de ingrediënten te koop zijn.

Word een echte Barista. Op beide dagen wordt er tussen 15.00 en 16.00 uur een Baristakoffie workshop gegeven. Na wat theorie gaan de cursisten zelf aan de slag om te leren welke handelingen en ingrediënten er nodig zijn om de lekkerste cappuccino en espresso te bereiden. Opgeven voor deze workshop kan op de markt tegen betaling van 10 Euro.

Gezondheidsplein. Natuurlijk gaat het hier voornamelijk over de relatie tussen gezondheid en voedsel.  Er zijn een diëtiste, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, arts en podoloog aanwezig voor al uw vragen over een gezond leven.

Kunstplein. Kunstenaars tonen daar hun werken, die ook over voedsel gaan.Kinderen kunnen daar hun eigen kunstwerk  maken.

Het bovenstaandeis nog maar een summiere opsomming van alles, wat op dit festijn te beleven is. Zo geeft Roberto Savelberg weer een excursie  eetbare wilde paddenstoelen plukken. Het Frensenhoes houdt open huis. Voor de kinderen is er o.a. een knuffelboerderij met ezels, een pony en varkens. Tevens is er is er een historische dorsmachine aan het werk te  zien. Op  beide dagen is er live, gevarieerde muziek te beluisteren. Op het horecaplein kunt u de lege maag vullen met allerlei hapjes en drankjes.

Kom het allemaal zelf beleven. Nog meer informatie kunt u vinden op de website Oogstfeest Meppen. Op beide dagen van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 september 2018

  

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel