.

.

 

.

Maaike Feunekes pijlsnel Nederlands kampioen

16-jarige Aaldenaar binnen no-time Nederlands kampioen kruisboogschieten. Maaike Feunekes raakte begin dit jaar, tijdens een personeelsuitje van 't Hoes van Hol-An bij SV Willem Tell, voor het eerst een kruisboog aan. Vorig weekend verraste ze vriend en vijand met de Nederlandse jeugdtitel Kruisboogschieten.

Wat goed is komt snel. Dat geldt zeker voor de 16-jarige inwoner van Aalden. Ze toont ons met enige trots de gouden medaille. ‘Hier heb ik van gedroomd. Ik moet me echter op vele punten nog verbeteren’, zegt Maaike, kampioen in bescheidenheid en relativering. ‘Ik ben er nog lang niet.’ 

Heel goed opgepakt
Dat mag zo zijn, maar Maaike staat na het veroveren van de Nederlandse jeugdtitel uiteraard wel flink in de schijnwerpers. Zeker bij de leden van de plaatselijke schuttersvereniging (SV) Willem Tell. Daar zijn ze uiteraard super trots op de kersverse Nederlands jeugdkampioen kruisboogschieten. ‘Maaike heeft in januari haar debuut als kruisboogschutter gemaakt en sindsdien heeft ze niet meer achterom gekeken. Maaike schiet alsof zij al vier of vijf jaar in wedstrijdverband actief is. Ze geeft inmiddels de ervaren schutters al goed partij. Maaike heeft het heel goed opgepakt en is erg volwassen voor haar leeftijd. We zijn ontzettend content met haar puike prestatie’, zegt voorzitter Wim Kool.

Bovengemiddelde score
Tijdens het personeelsuitje van ’t Hoes van Hol-An bij SV Willem Telll kwam het schutterstalent van Maaike naar boven. Ze haalde toen een bovengemiddelde score en de ban was gebroken. Vlot daarna werd Maaike lid van Willem Tell. 

Sensationeel
De aspirante wil de resultaten op het NK 2018 graag een vervolg geven. ‘Ik probeer de komende tijd voldoende tijd in te ruimen voor het kruisboogschieten.‘ Als je techniek, precisie en concentratie weet te combineren, dan kun je volgens Maaike deze tak van sport vrij snel onder de knie krijgen. Met de nationale titel heeft de HAVO-scholiere dat meer dan bewezen.

Bijschrift foto: Maaike Feunekes is sinds een paar maanden helemaal verknocht aan de kruisboogsport. Onlangs werd ze tijdens het NK in Gorredijk Nederlands jeugdkampioen. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel