.

.

 

.

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubbelt in al hun winkels de opbrengst voor diverse goede doelen.

Zaterdag 8 september overhandigde Gezienus Weggen een cheque met de opbrengst van deze actie aan Anne-Marie Pieters, één van de vele vrijwilligers van het dierenkampje. De actie heeft in totaal het prachtige bedrag van € 887,60 opgeleverd. 'De vrijwilligers van het dierenkampje zijn de inwoners en Coop Weggen heel dankbaar voor hun bijdrage aan deze actie', aldus Anne-Marie.

Zelf fondsen werven
Vanuit de  gemeente wordt volgens haar alleen nog het voer voor de dieren vergoed. 'Voor het onderhoud van het dierenkampje, strooisel in de hokken, reparaties, dierenarts, aanschaf van dieren e.d. moeten de vrijwilligers zelf fondsen zien te werven. Dat lukt deels omdat het dierenkampje een aantal donateurs heeft, maar er is structureel te weinig geld om het kampje op een goede manier te onderhouden.'

Hoognodige reparaties
De opbrengst van deze actie zorgt ervoor dat hoognodige reparaties in het dierenkampje kunnen worden uitgevoerd, nieuwe projecten kunnen worden opgestart en de enthousiaste groep vrijwilligers - waarvan de jongste 9 jaar is en de oudste 85 jaar - weer een tijd vooruit kan met het verzorgen van de dieren. Gezienus Weggen is blij met de steun aan lokale projecten, zoals het prachtig gesitueerd dierenkampje aan de Hoofdstraat in Zweeloo.'

Lokale goede doelen
Coop Nederland heeft in de zomer van 2017 besloten om de opzet van zijn statiegeldactie aan te passen. Het geld ging steevast naar enkele grote nationale goede doelen, maar vanaf vorig jaar wil Coop vooral een groot aantal lokale goede doelen steunen. ‘Dit heeft ook de voorkeur van onze klanten. Per kalenderjaar komen er in onze winkel vier goede doelen aan bod - ieder kwartaal één', zo licht Gezienus Weggen de statiegeldactie toe. In heel Nederland gaat het om meer dan 1.000 goede doelen. Coop verdubbelt de opbrengst van alle acties.

Dankzij deze lokale acties dragen de inwoners van onze dorpen én Coop bij aan de leefbaarheid van onze mooie omgeving.

Bijschrift foto: Gezienus Weggen overhandigde afgelopen zaterdag de cheque aan Anne-Marie Pieters, één van de vele vrijwilligers van het dierenkampje Zweeloo. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel