.

.

 

.

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar eens in Meppen kunnen staan, want Huub Onland en Stieneke Lucassen zijn in de race voor deze eervolle nominatie. Ze wonen aan de Mepperstraat 44 in een duurzaam huis van onder meer leem en stro.

Huub en Stieneke hebben besloten om zich aan te melden voor de verkiezing, waarbij de titel van het leukste, beste en meest innovatieve duurzame huis van ons land wordt uitgeroepen. Met leem en natuurlijke restproducten hebben ze het energieneutraal huis van hun dromen gebouwd. Het huis beschikt over zonnepanelen; verder ondersteunen een zonnecollector en een houtkachel de warmwatervoorziening.

Het stel wil graag de opgedane kennis en ervaring delen. 'De Nationale Duurzame Huizen Route is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend ervaringsplatform als het gaat om duurzaam bouwen en wonen. Het biedt huiseigenaren de kans om met elkaar in contact te komen en tips en ideeën uit te wisselen over het verduurzamen van hun woning.'

Kroon op werk
Dit sluit volgens Huub en Stieneke goed aan bij de ontwikkelingen richting fossielvrij wonen. ‘Een huis verduurzamen is een heel proces en het is ons gelukt dat doel te bereiken. Wanneer je kans maakt op de titel ‘duurzaamste huis van Nederland’ dan is dat natuurlijk wel de kroon op je werk.”

Er kan nog tot 21 oktober a.s. een stem worden uitgebracht op de woning van Huub en Stieneke. Stemmen kan via www.duurzamehuizenroute.nl

Een belangrijk onderdeel van de Duurzame Huizen Route is het openstellen van de woningen op de eerste twee zaterdagen van november. Geïnteresseerden kunnen duurzaam wonen in de praktijk zien en ervaren. Op 3 november a.s. kan de woning van Huub en Stieneke worden bezocht. Vooraf graag aanmelden via de site www.duurzamehuizenroute.nl.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 oktober 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel