Artikel
Perfect zwemseizoen ten einde!

Het zit er op! Het prachtige zwemseizoen 2018 is voorbij. Het ene na het andere record sneuvelde dit seizoen: snelste 15.000-ste bezoeker, meeste zwemmers op één ochtend, drukste week ooit. Uiteindelijk resulteerde dit in het geweldige nieuwe record van 21.011 bezoekers in het zwemseizoen 2018. Nog nooit eerder in het bestaan van Stichting Zwembad Zweeloo hebben zoveel bezoekers de kassa gepasseerd.

Moei’t ok zulf weer schoonmaak’n
Afgelopen vrijdagochtend werd de laatste zwemochtend traditioneel afgesloten met “koffie en krentenstoet”, aangeboden door het bestuur van Zwembad Zweeloo. Daarnaast ‘natuurlijk’ een ludieke act van het badpersoneel van de Aelderzwemschool: Op verzoek van de mannen van de groenploeg waren 2 poetspoezen (juffrouw Janny en juffrouw Janny) ingehuurd om de hele ochtendzwemploeg een verplichte poetstoets af te nemen waarna ze met elkaar het bad vakkundig konden reinigen. Vele handen maken licht werk. Of zoals de ene juffrouw Janny het zo plastisch verwoordde: “Ai de bende versmeert, moei’t ok zulf weer schoonmaak’n”. Hilariteit alom!


Bijschrift foto: De poetspoezen juffrouw Janny en juffrouw Janny zorgen ervoor dat niemand onder de poetstoets uit kwam.

Heerlijk zwemwater
Zondagmiddag was het zwemseizoen definitief voorbij en ondanks dat badmeester Nick het zwembad al voorzichtig liet leeglopen en het waterpeil inmiddels al een halve meter was gedaald, genoten Steyn Brinks en de broertjes Zhi-Long en Qike Nijenbanning nog steeds van het heerlijke zwemwater.


Bijschrift foto: Steyn Brinks genoot als laatste dit seizoen van het zwemwater.

Geen betere zomer kunnen wensen!
Zwembad Zweeloo had zich natuurlijk ook geen betere zomer kunnen wensen in het jaar dat het 85-jarig bestaan werd gevierd en het prachtige nieuwe gebouw, mogelijk gemaakt door de projectgroep Samen, officieel werd geopend en de zonnecollectoren en zonnepanelen voor het eerst in gebruik werden genomen. De penningmeester moet de balans natuurlijk nog opmaken maar we kunnen nu al rustig stellen dat het in alle opzichten een topseizoen is geweest. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder het badpersoneel van de Aelderzwemschool, de financiële steun van onze donateurs en natuurlijk de geweldige inzet van de meer dan 100 vrijwilligers die zich jaarlijks belangeloos inzetten voor het voortbestaan van ons mooie zwembad.

Het bestuur kijkt vol trots terug op een geweldig seizoen. “Alleen samen staan we sterk” is ons motto en dat hebben we dit jaar weer op alle fronten bewezen. We zijn trots op ons zwembad en trots op onze vrijwilligers. Allen heel hartelijk dank voor jullie inzet en hopelijk tot volgend jaar!

Bestuur Zwembad Zweeloo

Silvia Hollander, Olfred Nijenbanning, Jan Seubring, Annemiek Vorsteveld en Nico Westerhuis.

Bijschrift foto: Na het zwemmen genoten de ochtendzwemmers van een lekker bakje koffie met krentenstoet

Tekst bij foto 3: Menig ochtendzwemmer onderging zelf ook een grondige poetsbeurt van Janny & Janny.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

vv Sweel krijgt volledig vrouwelijk dagelijks bestuur

met Anita Klingenberg (43) als nieuwe voorzitter. Anita Klingenberg is voorgedragen als nieuwe voorzitter van vv Sweel. Zij volgt Alfred Vrieling op die na drie jaar afscheid neemt. De 43-jarige Klingenberg, in het...

dinsdag, 23 juni 2020

Lees verder

Fiets de alternatieve Amslod Drentse Fiets4Daagse

Sinds maart staat het leven dat we gewend waren op z’n kop. Gelukkig kunnen we nu zo langzamerhand het “gewone” leven weer oppakken, echter de evenementen kunnen tot 1 september nie...

dinsdag, 16 juni 2020

Lees verder

Stichting ’t Alterbarg zet volgende stap in verbeteren sportaccommodatie

Sportpark ’t Alterbarg staat aan de vooravond van een aanzienlijke kwaliteitsverbetering. Naast vernieuwing van de velden krijgt het sportpark ook duurzame en energiezuinige LED-sportveldverlichting. Dat geldt voor zowel het hoofdveld, vel...

dinsdag, 16 juni 2020

Lees verder
Willekeurige foto