Artikel
Maaike Feunekes pijlsnel Nederlands kampioen

16-jarige Aaldenaar binnen no-time Nederlands kampioen kruisboogschieten. Maaike Feunekes raakte begin dit jaar, tijdens een personeelsuitje van 't Hoes van Hol-An bij SV Willem Tell, voor het eerst een kruisboog aan. Vorig weekend verraste ze vriend en vijand met de Nederlandse jeugdtitel Kruisboogschieten.

Wat goed is komt snel. Dat geldt zeker voor de 16-jarige inwoner van Aalden. Ze toont ons met enige trots de gouden medaille. ‘Hier heb ik van gedroomd. Ik moet me echter op vele punten nog verbeteren’, zegt Maaike, kampioen in bescheidenheid en relativering. ‘Ik ben er nog lang niet.’ 

Heel goed opgepakt
Dat mag zo zijn, maar Maaike staat na het veroveren van de Nederlandse jeugdtitel uiteraard wel flink in de schijnwerpers. Zeker bij de leden van de plaatselijke schuttersvereniging (SV) Willem Tell. Daar zijn ze uiteraard super trots op de kersverse Nederlands jeugdkampioen kruisboogschieten. ‘Maaike heeft in januari haar debuut als kruisboogschutter gemaakt en sindsdien heeft ze niet meer achterom gekeken. Maaike schiet alsof zij al vier of vijf jaar in wedstrijdverband actief is. Ze geeft inmiddels de ervaren schutters al goed partij. Maaike heeft het heel goed opgepakt en is erg volwassen voor haar leeftijd. We zijn ontzettend content met haar puike prestatie’, zegt voorzitter Wim Kool.

Bovengemiddelde score
Tijdens het personeelsuitje van ’t Hoes van Hol-An bij SV Willem Telll kwam het schutterstalent van Maaike naar boven. Ze haalde toen een bovengemiddelde score en de ban was gebroken. Vlot daarna werd Maaike lid van Willem Tell. 

Sensationeel
De aspirante wil de resultaten op het NK 2018 graag een vervolg geven. ‘Ik probeer de komende tijd voldoende tijd in te ruimen voor het kruisboogschieten.‘ Als je techniek, precisie en concentratie weet te combineren, dan kun je volgens Maaike deze tak van sport vrij snel onder de knie krijgen. Met de nationale titel heeft de HAVO-scholiere dat meer dan bewezen.

Bijschrift foto: Maaike Feunekes is sinds een paar maanden helemaal verknocht aan de kruisboogsport. Onlangs werd ze tijdens het NK in Gorredijk Nederlands jeugdkampioen. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Prima debuut voor Marlies Vos (18) op NK Veldrijden

Marlies Vos heeft vorig weekend tijdens het NK Veldrijden een verdienstelijk debuut gemaakt bij de Beloften Dames. Met een zevende plaats kon de 18-jarige rijdster uit Aalden tevreden terugblikken op de ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto