.

.

 

.

Nog 235 dagen!

Op verzoek van O.E.K. zal Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een bijdrage (update) leveren over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar eerste bijdrage.

Het aftellen is begonnen. Net als de voorbereidingen. Inmiddels hebben we alle dorpen van de voormalig gemeente Zweeloo bezocht. De enorme opkomst in alle dorpen maakt ons ook weer enthousiast. Vorige week in Aalden was er behoorlijk wat jeugd bij de startbijeenkomst. Wat zou het leuk zijn als ze ook een aantal onderdelen van het dorpsfeest organiseren! 

De acht Zuidenveld kernen (Coevorden, Dalen, Emmen, Odoorn, Oosterhesselen, Schoonebeek, Sleen en Zweeloo) hebben hun lot getrokken. Iedere kern heeft nu een “kunstvorm” die we op de 8-kamp wagens in de optocht terug gaan zien. Zweeloo is zich inmiddels met haar bouwploeg aan het buigen over het thema “Theater”. Ze hopen snel aan de slag te kunnen met de wagen, zodat ze ook nog wat tijd en energie overhouden voor de bogen, wagens en straatversiering in eigen dorp. “Uit de kunst!”

Ik verbaas me voor de 2e keer over alle randzaken die bij zo’n evenement komen kijken. En hoeveel organisaties, verenigingen, bedrijven en particulieren een belang hebben. Gelukkig hebben we een enorm divers comité, met veel kennis en ervaring in huis.

Een tipje van de sluier: binnenkort gaan we de rotondes op de provinciale weg aanpakken, zodat deze in het voorjaar een kleurrijke en feestelijke aanblik geven. Hierover volgt meer op facebook.

Op het terrein zelf willen we een gezellige festival sfeer creëren, toegankelijk voor iedereen. natuurlijk met het centrale thema “Zweeloo uit de kunst”. We weten inmiddels dat er een hoop creatieve mensen in deze omgeving wonen. Heb je een leuk idee voor een activiteit op het terrein, en ben je bereid dit op te pakken, dan willen we je van harte uitnodigen om je aan te melden. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijschrift foto: Ook in Aalden was er afgelopen week een grote belangstelling voor de startbijeenkomst van het Zuidenveld 2019 .

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 november 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel