.

.

 

.

Opening en ingebruikname Vogelkijkhut

Op zaterdag 15 september werd in Benneveld het eerste deel van de wandelroute “De Rode Draad” officieel geopend. Het project is geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten,.

Nu, twee maanden later, op zaterdag 15 december a.s. wordt de vogelkijkhut, onderdeel van “De Rode Draad”, officieel in gebruik genomen.

De unieke plaats van de hut is een mooi rustpunt om te genieten van de natuur, de stilte, de vogels en, als het meezit, kunt u ook nog een ree in het veld  zien.
De hut is met natuurlijke materialen gebouwd en door de bijzondere vormgeving en het sedum-dak uitstekend passend in deze natuurlijke omgeving. De prachtige zichtlijnen over de Koematen, de Kerkhorsten en de Huismaten zijn uniek! Tevens kan je vanuit de hut naar Oud Aalden en Meppen kijken.

Wij nodigen belangstellenden van harte uit om zaterdag 15 december a.s. om 15.30 uur achter op de Aalder Esch aanwezig te zijn bij deze officiële opening.

De vogelkijkhut is mede financieel mogelijk gemaakt door de toegekende subsidieverlening vanuit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Rabobank, Sobriëtas en VTRB.

Natuurmonumenten heeft de grond beschikbaar gesteld en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo heeft de vogelkijkhut gebouwd.

Wij bedanken nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers die dit hele project mede tot stand hebben gebracht.  

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 november 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel