Artikel
Wezuperbrug wint opnieuw Rabodorpentoernooi S.V. Willem Tell

Remco van der Spoel en Tineke Hegen gekroond tot schutterskoning- en koningin. Wezuperbrug heeft afgelopen week voor de derde achtereenvolgende keer het Rabodorpentoernooi van s.v. Willem Tell op zijn naam geschreven. Remco van der Spoel en Tineke Hegen werden gekroond tot schutterskoning en schutterskoningin.

In het clubhuis aan de Aelder Hooghe werden de kruisbogen van s.v. Willem Tell tijdens het Rabodorpentoernooi 2018 bijna vierhonderd keer gespannen.

Het is een mooie traditie:  s.v. Willem Tell stond vorige week weer geheel in het teken van een strijd tussen zes dorpen, welke uitgevochten werd met de kruisboog. Het jaarlijkse Rabodorpentoernooi werd geopend met een gedicht afkomstig van het winnende dorp van vorig jaar; Wezuperbrug.

Hierna lieten zesendertig schutters zich van hun beste kant zien door vol concentratie, tien keer een pijl richting het doel te sturen. Bij de één wist de pijl feilloos de roos te bereiken, bij de ander was überhaupt het raken van de kaart al een hele prestatie. De verschillende scores mochten de pret echter niet drukken.

Gedurende de avond kwam er steeds meer geluid uit het schuttersgebouw aan de Aelder Hooghe, het was een zeer gezellige en geslaagde avond. Het bekende Rad van Fortuin werd rondgedraaid en verschillende prijzen werden verdeeld, maar de échte prijzen moesten uiteraard nog komen. Met maar liefst 89 punten werd Tineke Hegen uit Wezup dit jaar schutterskoningin en met 85 punten werd Remco van der Spoel uit Aalden tot schutterskoning gekroond. Beide kregen van jurylid Hillebrand Hut een fraaie eremedaille.

Wisselbeker definitief voor Wezuperbrug
De prijs voor het beste dorp ging voor de derde keer op rij naar Wezuperbrug. Met 489 punten, geschoten door zes dorpsgenoten, staken ze met kop en schouders boven de rest uit. Wezuperbrug heeft door de drie titels op de rij de wisselbeker nu definitief in bezit gekregen. Het winnend team bestond uit Johanna van der Bles, Ester Prins, Luc Prins, Hans Prins, Mark Groote en Bert van der Bles.

S.V. Willem Tell wil de zes coaches van de dorpen graag hartelijk bedanken voor de organisatie! En uiteraard ook de Rabobank, al vele jaren als hoofdsponsor verbonden aan het toernooi!

Bijschrift foto: Jeffrey de Vries uit Aalden pakte de kruisboog na 15 jaar weer op.

Bijschrift foto: De schutterskoningin- en koning: Tineke Hegen en Remco van der Spoel.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 oktober 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Prima debuut voor Marlies Vos (18) op NK Veldrijden

Marlies Vos heeft vorig weekend tijdens het NK Veldrijden een verdienstelijk debuut gemaakt bij de Beloften Dames. Met een zevende plaats kon de 18-jarige rijdster uit Aalden tevreden terugblikken op de ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto