.

.

 

.

Weer of geen weer, de kerstmarkt in Wezup blijft ongekend populair

Zondag was een absolute topdag. Aanvankelijk hielden we ons hart vast in Wezup. De weersvoorspelling voor het weekend was ronduit herfstachtig met veel regen en een straffe wind. Uiteindelijk viel het enorm mee en kwam alles weer op zijn pootjes terecht.

Standhouders
De kerstmarktbezoekers waren erg enthousiast over de diversiteit van de aangeboden kerstartikelen. Geen prullaria, maar kwalitatief mooie producten, die ongetwijfeld aan de kerstsfeer in de woningen van de kopers een bijdrage leveren. Standhouders zelf waren ook zeer content met de gerealiseerde omzetten.

Entertainment
De muziekkoepel op het brinkje was dit jaar bijna continu het podium voor diverse koren en muziekgezelschappen. Er werd goed gemusiceerd en gezongen. Dit werd zeer gewaardeerd door de bezoekers, die daar in grote getale van genoten. Midwinterhoornblazers waren in het hele dorp te zien, maar vooral te horen. Heel bijzonder geluid. Andere ensembles waren muzikaal actief op de gehele kerstmarktroute.


Bijschrift foto: De muziekkoepel was het podium voor vele muziekgezelschappen. Op de foto het koperensemble Uit Oosterhesselen (Foto: Cornelia Brugman)

Catering
Op veel locaties bestond de mogelijkheid om de inwendige mens te versterken. Nieuw dit jaar was het aanbod van originele English Pies in diverse smaken. Ze vonden gretig aftrek en waren aan het eind van de markt volledig aan de man gebracht. Bij de ijsvereniging liepen de poffertjes als een tierelier. Het bakmengsel was al vroegtijdig op. Ook de winterse kost bij de Dorpsvereniging viel weer zeer goed in de smaak. De voorraad was nagenoeg op. Navraag bij Wim Hegen leverde ook een positief beeld op.

Verkeer
Dit jaar was de laatste keer dat Mark de Jong in actie was als verkeerscoördinator. Mark was zeer tevreden over het verloop van de markt. Alles liep op rolletjes. Geen incidenten. Parkeerplaatsen waren er voldoende. Op zondag stonden de auto’s tot aan het viaduct in de berm. De extra parkeergelegenheid op het weiland van Reyer Paul werd nog geopend om alle auto’s te kunnen bergen. Mark benadrukte nog dat er deze markt veel enthousiaste jongeren zich hadden aangemeld voor diverse activiteiten. Ze gingen vaak van de ene naar de andere activiteit. Dus veelbelovend voor de continuïteit van de Kerstmarkt in Wezup! 

Bijschrift foto: Verkeersregelaars Engbert-Jans Dijkstra en Bart Sanders. Beiden zijn de hele markt in touw geweest (Foto: Wilma de Jong-Hagting)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 december 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel