.

.

 

.

Terugblik informatieavond Glasvezel Zuidenveld dorpshuis De Spil

‘Aanleg start april 2019, mits minstens 40% adressen abonnement neemt’. Op donderdag 10 januari was het heel druk in dorpshuis De Spil. De reden? Glasvezel Zuidenveld hield er zijn eerste voorlichtingsavond voor de bewoners!

Veel dorpsgenoten en ook mensen uit de dorpen erom heen wilden nu wel eens weten hoe het zit met het snelle internet door ons glasvezelnetwerk.

In zijn kort welkomstwoord liet voorzitter Jaap Ruiter ook het informatie tijdschrift, de Groene Glasvezel, zien. Deze zal de komende week in de dorpen worden verspreid. Daarna vertelde Floris van Lint van Glasvezel Zuidenveld over de mogelijkheden van het snelle internet en wat ons in de toekomst nog te wachten staat wat internet betreft.

De aanleg wordt gestart in april 2019, mits, zo is nu wel duidelijk, minstens 40% van de adressen een abonnement neemt. Als het aan de aanwezigen ligt, moet dit wel lukken. Naast het graafwerk in de straat is er natuurlijk een aansluiting in huis nodig en een nieuw modem. Deze aansluiting wordt geplaatst in overleg met de bewoner. Overigens de aansluiting en het modem zit in het abonnement en kost u dus niets extra.

Vervolgens werden de abonnementen voorgesteld. Bijna iedereen was verbaasd hoe laag de kosten zijn in vergelijking met wat je ervoor krijgt. Voor ongeveer dezelfde kosten als de huidige providers, en soms zelfs voor minder dan dat, krijg je 20-50 keer zo snel internet. Daarbij komt een uitmuntende kwaliteit TV met 75 en meer zenders inclusief mogelijkheden voor een Ziggo Sport abonnement.

Na de pauze werden veel vragen gesteld, die door Floris deskundig zijn beantwoord.

De providers die de abonnementen aan gaan bieden, TriNed en Tweak, waren met een stand aanwezig en konden na afloop eveneens veel vragen beantwoorden. Zij hebben zelfs ook al een aantal abonnementen afgesloten. Voor ondernemers is er een provider, NexxtCom, die aan speciale wensen kan voldoen.

Avond gemist? Geen nood!
Op 15 januari 2019 is er nog in Dalen de bijeenkomst voor bewoners. Er komen in februari en maart nog enkele voorlichtingsavonden per dorp. Deze worden georganiseerd door de vrijwilligers die het burgerinitiatief tot een succes gaan maken.

Bijschrift foto:De aanwezigen in dorpshuis De Spil luisteren geboeid naar de presentatie van Glasvezel Zuidenveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 januari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel