.

.

 

.

Meer AED’s in Aalden

Dankzij bewonersinitiatief én bijdrage Dorpsbelangen Aalden. Een initiatief van een aantal bewoners in de Valsakker heeft er toe geleid dat we binnenkort vier AED’s in Aalden hebben. De werkgroep bestaande uit Marieke Pronk (Dijkakker) en Liny Schrik (Dilakker) en Klaas Tiktak (Valsakker) heeft zich hier sterk voor gemaakt.

We weten inmiddels allemaal dat een AED heel belangrijk kan zijn als het menselijk hart even stilstaat. Elke minuut kan dan op dat moment het verschil tussen leven en dood zijn. Recentelijk hebben we dat op het voetbalveld weer gezien.

Na het initiatief is er van alles in een stroomversnelling geraakt.

Overleg met deskundigen en met onder meer Willy Jansen, coördinatrice van de AED’s in de voormalige gemeente Zweeloo,  en met Gerwin Tiems, eigenaar van het bedrijf Bhv2Day.nl heeft tot het resultaat geleid, dat we een aanvraag voor twee AED’s hebben ingediend bij Dorpsbelangen Aalden.

Dorpsbelangen Aalden krijgt voor de tweede keer van de gemeente een bedrag om initiatieven van  bewoners te kunnen honoreren die de leefbaarheid bevorderen. De initiatieven moeten wel het belang van het dorp Aalden dienen. De werkgroep heeft bij Dorpsbelangen het bedrag van € 3.138 dat nodig is voor de twee AED’s, uit het dorpsbudget aangevraagd.

De werkgroep werd op zijn wenken bediend, want de aanvraag kon door Dorpsbelangen Aalden snel worden gehonoreerd. Voorzitter Hans Terbach had voor de werkgroep namelijk een heel prettige mededeling in petto: ‘In het dorpsbudget van 2018 zat nog een reservering voor het betalen van de hogere banden van de plantvakken op het Korenhofplein, zodat daar bollen geplant kunnen worden. Echter, de gemeente Coevorden heeft aangegeven deze kosten voor zijn rekening te zullen nemen. Dat betekent dat in de bestuursvergadering van Dorpsbelangen Aalden unaniem is gekozen om het vrijgekomen bedrag direct te besteden voor de aanschaf van twee AED’s, aldus Hans Terbach.

De werkgroep geeft opdracht aan Gerwin Tiems van het bedrijf Bhv2Day.nl  voor het plaatsen van de twee AED’s bij de praktijk voor Fysiotherapie van Henriette Blokzijl en ‘t Hoes van Hol-An van Bas Been. De twee andere AED’s hangen bij Wapen van Aelden en Aelder Meent.

Ons credo zal zijn: We hangen ze op maar (hopelijk) gebruiken we ze nooit.

De werkgroep.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 januari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel