.

.

 

.

Coco Kuipers steekt met klasgenoten handen uit de mouwen in Bosnië

Mijn naam is Coco Kuipers en ik ben 17 jaar oud. Op het Alfa-college in Hoogeveen volg ik de opleiding Onderwijsassistente. Ik ben bezig met mijn eerste jaar en ik wil graag lerares worden.

In de maand mei ga ik samen met mijn klasgenoten en andere eerstejaars klassen van het Alfa-college, gedurende een week een school opknappen in Bosnië. Dit doen we in samenwerking met stichting Out of Area. Dit is een stichting die zich inzet voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is.

Zoals veel van jullie waarschijnlijk wel weten is daar in 1992 een burgeroorlog ontstaan. Deze heeft geduurd tot 1995. De Bosnische burgeroorlog is al meer dan twintig jaar afgelopen, maar helaas is er nu in 2019 nog veel schade te zien. De meeste gebouwen zijn nog steeds niet geheel herbouwd of opgeknapt. Dat geldt ook voor de scholen. Wij gaan ons bezighouden met het opknappen van een school in Tuholj, een klein dorpje in Bosnië. Daarnaast proberen we tijdens ons verblijf de schoolkinderen ook een leuk en gevarieerd lesprogramma te bieden.

Om deze mooie en waardevolle ervaring mee te kunnen maken is er een budget nodig. Dit budget zal worden gebruikt om de reiskosten en nieuwe materialen te betalen zoals: verf, kwasten, nieuwe vloeren, nieuwe kozijnen, cement etc.

Graag vraag ik aan jullie een kleine donatie, zodat de kinderen daar net als ons gewoon naar school kunnen. Mochten er mensen zijn die mij willen sponsoren om de kinderen in Bosnië te helpen, dan heel erg graag! Elke bijdrage is meer dan welkom en kan gestort worden op rekening NL80 INGB 0700 7078 59 o.v.v. Bosnië.

Alvast ontzettend bedankt!

Coco Kuipers

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 januari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel