Artikel
13e editie Aalden Rondomme ongetwijfeld recordbreker
Omstandigheden gunstig voor snelle tijden en groot deelnemersveld. Een fantastisch sportief evenement, dat is wat de komende editie van de Nieuwjaarloop Aalden Rondomme ongetwijfeld gaat worden. Met een aantal beproefde elementen belooft de 13e editie van deze hardloopcross op zaterdag 12 januari a.s. wederom een succes te worden. ‘Het kan iets moois opleveren!’, blikken de organisatoren alvast vooruit.

Welbekend sportevenement
In een tijdsbestek van dertien jaar is de loop uitgegroeid tot een welbekend sportevenement in de wijde omgeving. Ieder jaar trekken honderden fanatiekelingen de hardloopschoenen weer aan om het parcours langs en rondom het natuurgebied van Aalden en Zweeloo af te leggen. Aalden Rondomme voert de deelnemers door een landschappelijk omgeving en over goed geprepareerde wandelpaden.
 

Laagdrempelige wedstrijd
De Nieuwjaarsloop staat  bekend als een laagdrempelige wedstrijd, maar Aalden Rondomme is niet zomaar een trimloop. Soms prachtig winterweer, maar meermaals werden de lopers gegeseld door wind, sneeuw en regen.

Het eerste startschot op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo klinkt om 10.45 uur voor de wandel- en Nordic Walkingtocht. De GrootOuder-kindloop start om 11.00 uur. Daarna volgen de jeugdcategorieën. De deelnemers aan de hardloopcross over 10 en 6,5 kilometer starten om 13.00 uur.

De organisatoren van Aalden Rondomme willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. ‘De doelgroep wordt dan ook steeds breder. We schenken niet alleen aandacht aan onze Nordic Walkers, die als eerste van start gaan, of aan de G-loop, maar ook aan de jongere kinderen.’
 

Samenwerking peuterspeelzalen en basisscholen
In samenwerking met peuterspeelzalen en basisscholen uit het dorp probeert het bestuur voor de kinderen telkens een interessant en uitdagende evenement neer te zetten. Medeorganisator Wilfried Reuvers zal dit jaar de vertrouwde clinics verzorgen voor peuters en leerlingen van de basisscholen.

Verder heeft de organisatie voor de deelnemers weer enkele leuke verrassingen in petto. Zo zal de 125-jarige Jantina Hellingmolen tijdens de komende editie weer een prominente rol vervullen.

Voor de organisatie is het prettig als deelnemers zich vooraf inschrijven, maar inschrijven kan ook op de dag van het evenement in de kantine op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo. Kijk voor meer info over het programma en inschrijving op www.aaldenrondomme.nl

Bijschrift foto: Op zaterdag 12 januari a.s. staat de dertiende editie van Aalden Rondomme op het programma. De populaire nieuwjaarsloop over een fraai landschappelijk parcours heeft een stevige plaats op de hardloopkalender gekregen. (Foto: Aalden Rondomme)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 januari 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto