.

.

 

.

Jeugd Zweeloo loopt uit voor herstart jeugdsoos

Heel veel enthousiasme en bruisende ideeën tijdens de presentatie van de plannen voor de herstart van de jeugdsoos. Zes jaar na sluiting blijkt de jeugd uit de Zweeler dorpen weer een grote behoefte te hebben aan een ‘eigen plek’, zo bleek vrijdagavond tijdens de geslaagde kick-off in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’ aan het Eswegje in Zweeloo.

De jongeren kregen in groepsverband een zestal onderwerpen voorgeschoteld, waarover hun mening werd gevraagd. Op de agenda stonden onder meer alcoholgebruik, veiligheid, gedragsregels, inrichting van de soos, openingstijden en welke support ze van de vijf kartrekkers Bernd Hollander, Gertjan Reinders, Klaas Scheper, Harry Kuipers en Joop Timmer kunnen verwachten.

Na het beraad moesten de groepen ieder hun mening toelichten. Voor de jeugd staat voorop dat de soos een veilig en gezellig onderkomen moet zijn, waar alle Zweeler jeugd terecht kan. De zaterdagavond blijkt favoriet en het 18+ beleid van de overheid moet volgens de jeugd met gezond boerenverstand als leidraad dienen. Ook werd door de groepen een plattegrond ingeleverd waarop ze de meest ideale inrichting van de soos hadden uitgetekend.

De jeugd heeft er het volste vertrouwen in dat het een mix van de beste ideeën zal gaan worden. Verder heeft het overgrote deel van de jeugd via een opgaveformulier aangeven de handjes uit de mouwen te willen steken; dan wel met de vijf kartrekkers aan tafel te willen schuiven om de volgende stappen te bespreken. Eén ding is zeker: de jeugdsoos nieuwe stijl staat in de steigers!

Reactie Laura Nijman (21) :
'Wat ontzettend goed dat er weer iets wordt georganiseerd voor de jongeren!' Dat zegt Laura Nijman uit Aalden. Ze is zeer enthousiast over de plannen om de jeugdsoos weer nieuw leven in te blazen. Vrijdagavond was ze dan ook aanwezig bij de presentatie van de plannen. ‘Er is hier voor de jeugd eigenlijk heel erg weinig te beleven. De jeugdsoos is een mooi ontmoetingspunt en een ideale opstap om in een veilige omgeving kennis te maken met het uitgaansleven.’ Laura is inmiddels 21 jaar en gaat regelmatig al buiten het dorp stappen. ‘Ik wil echter zeker een bijdrage leveren om het voor de jeugd een succes te maken. Ik zal er straks met mijn vriendinnen ook zeker regelmatig te vinden zijn. Groot compliment aan de mannen die dit hebben opgepakt.’

Reactie Teun Efftink (19) :
Ook Teun Efftink uit Zweeloo is zeer positief over de plannen. ‘Het is een erg leuk initiatief dat er weer een plek komt voor de jeugd. Het is mooi om te zien dat bij de realisatie onze inbreng er ook echt toe doet. In groepen hebben we vrijdagavond besproken wat we belangrijk vinden en hoe wij de soos nieuwe stijl voor ogen zien. Zelf vind ik erg voornaam dat er duidelijke regels zijn en dat er met de veiligheid rekening wordt gehouden. Verder heb ik aangegeven dat ik me graag volledig wil inzetten om er voor de Zweeler jeugd een mooie uitgaansgelegenheid van te maken. Daar hebben we echt behoefte aan!’

Foto's: Jansje Brands

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 maart 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel