Artikel
Recordregen tijdens 13e Aalden Rondomme

De organisatie van de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme wilde records verbreken en dat is gelukt. Weliswaar werd het deelnemersrecord niet verpulverd, maar veel persoonlijke records werden zaterdagmiddag aan flarden gelopen. Ook sneuvelden er twee parcoursrecords.

Dat alles was mede te danken aan de voortreffelijk geprepareerde paden, waaraan de afgelopen maanden door vrijwilligers keihard is gewerkt. De populaire cross, niet meer weg te denken van de hardloopkalender, veroverde in een klein uur de harten van talloze hardloopliefhebbers.

Een paar uur voor vertrek was het centrale onderwerp van gesprek het weerbericht. ‘Dat hield de gemoederen inderdaad bezig, maar heeft zeker geen stempel gedrukt op de nieuwjaarsloop. Tijdens Aalden Rondomme waren de omstandigheden, behoudens een spatje regen, eigenlijk prima. Van regen naar opklaringen…..’, blikt bestuurslid Jaap Haan terug.

Vergezichten
Meer dan 400 hardlopers en wandelaars kwamen op sportpark ’t Alterbarg aan de start van al weer de 13e editie. De deelnemers konden tot aan de finishlijn genieten van een prachtige omgeving en schitterende vergezichten. Via het beekdal van de Aalderstroom, de nieuwbouw van Aalden, de bijzondere doorkomst door de Jantina Hellingmolen, de es van Meppen en de pittoreske omgeving van Oud Aalden en Zweeloo. Mening hardloper heeft er doorgaans weinig oog voor, maar de entourage was voor veel deelnemers een extra stimulans. Met de wisselingen van onverharde naar verharde paden van het parcours hadden de lopers zaterdagmiddag weinig moeite en haalde de deelnemers, getuige de goede tijden, niet uit het loopritme.

Grote dag
‘Het is hartstikke mooi om hier aan deel te nemen en we zijn trots op onze eindtijd’, riepen twee deelnemers uit Emmen in koor. ‘Vooral lof voor de organisatie. Zelfs onderweg was een verzorgingspost ingericht waar we konden drinken. Deze hardloopcross is een prachtig begin van het nieuwe sportjaar. Eén ding stond vooraf al vast: "we móéten en we zullen 'm lopen.....!’ Zaterdag was voor hen de grote dag en ze finishten op de tien kilometer zeer verdienstelijk in iets minder dan 55 minuten. ‘Yes we did!’ en dat voelden ze samen met een glimlach van oor tot oor.

Genieten

Aalden Rondomme is volgens Jaap Haan een hardloopevenement voor iedereen: de ervaren hardloper, de recreant en schooljeugd moet kunnen genieten. 'De mix van prestatie en recreatie betaalde zich ook in deze editie weer ten volle uit. En wat de recreanten betreft:  niet zelden leidt de eerste ervaring van deelname aan een dergelijke trimloop tot een nieuw gezond sportleven waar hardlopen een belangrijk deel van uitmaakt.' 

De organisatie keek zaterdagmiddag uitermate tevreden terug op het evenement. ‘We beschouwen de vele positieve reacties van de hardlopers als een compliment voor de meer dan honderd vrijwilligers die dit evenement tot een succes hebben gemaakt. Volgend jaar, op de tweede zaterdag van januari, staat de veertiende editie van Aalden Rondomme op het programma.

Zweeler atleten vol trots op erepodium
Meedoen is belangrijker dan winnen….Dat is en blijft uiteraard het motto voor Aalden Rondomme. Maar natuurlijk waren we wel apetrots op de Zweeler hardlopers, die zaterdagmiddag op het erepodium plaatsnamen. En uiteraard ook op hen die (net) naast een podiumplaats grepen.  

Het goud schitterde voor de pas 14-jarige Emma Jalving op de 6,5 kilometer en goud was er ook voor duursporter Evelien Klasens op de 10 kilometer. Genoten ook van het zilver voor de jeugdige Marloes Jongepier en de eveneens knappe tweede plaats van Richard Speelman, beide actief op de 6,5 kilometer. Een fraaie bronzen plak was weggelegd voor Richard Prakken en voor het Bennevelder duo Gisela Reinders & Margriet Hingstman. Ook de Zweeler prijzenregen bij de Jeugdloop maakte veel indruk. Eén ding werd zaterdag wel duidelijk: wat hebben we veel hardlooptalent in onze dorpen!   

Bijschrift foto: Het was dringen geblazen om als eerste bij de start weg te komen. Foto: Hans Jansen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto