Artikel
Skiteam De Anwende en oud-leerlingen plaatsen zich voor finale NK skiën

Afgelopen zaterdag was de skibaan in Wezuperbrug het decor van de voorronde van de Nederlandse Scholenkampioenschappen skiën en snowboarden. Tevens wordt er tijdens deze wedstrijden geskied voor een individueel Noord Nederlands Kampioenschap. 

Waar de baan vrijdagavond tijdens de generale basisschooltraining nog helemaal wit was door de vele sneeuwval, was het zaterdagochtend na een nacht regen weer ouderwets groen. Aan het einde van de ochtend was aan de basisscholen om te strijden voor een plaats in de finale op 6 april a.s. in Zoetermeer. Daar doen de meeste skiërs het voor, want skiën in de sneeuwhal is wel heel erg leuk.

Voor de plekken 1 en 2 werd het uiteindelijk heel spannend tussen de Lisdodde uit Emmen en De Anwende uit Aalden. Toen alle skiërs de finishlijn waren gepasseerd bleek dat het team van De Anwende, bestaande uit: Meike Hahn, Fleur Tempelman, Tygo Nijland en Roar Scholing, de eerste plek had veroverd. Het team plaatste zich hiermee overtuigend voor de finale in Zoetermeer. 

's Middags was het de beurt aan het Voortgezet Onderwijs. Diverse oud-leerlingen van o.b.s. De Anwende stonden op de skibaan. Indy Aasman namens het Hondsrug College, Koen Willems namens AOC Terra, Jorn Scholing namens het Carmel College en het Esdal team van 6 personen bestond uit vijf oud-leerlingen, te weten Carlijn, Lieke en Ruben Reinhoud, Stef Hahn en Lize Scholing. Naast deze scholen waren en nog scholen uit Drachten en Zevenaar. Het was spannend, maar de drie finaleplaatsen gingen naar Liemers College (1e), Esdal College (2e) en Carmel College (3e).

Tot slot waren er nog individuele medailles voor:

Basisonderwijs: Roar Scholing (goud, jongens 7/8 jaar, tevens snelste basisschoolskiër overall), Meike Hahn (goud meisjes 9/10 jaar, tevens snelste meisje BO), Tygo Nijland (brons jongens 11/12 jaar)

Voortgezet onderwijs: Stef Hahn (zilver, jongens 12/13 jaar), Koen Willems (goud, jongens 12/13 jaar), Lize Scholing (brons, meisjes 14/15 jaar), Lieke Reinhoud (goud, meisjes 14/15 jaar, tevens snelste meisje VO), Indy Aasman (zilver, meisjes 16/17 jaar), Carlijn Reinhoud (goud, meisjes 16/17 jaar), Jorn Scholing (goud, jongens 16,17 jaar, tevens snelste VO skiër).

Bij de foto's:
Het team van o.b.s. De Anwende, bestaande uit Roar Scholing, Tygo Nijland, Fleur Tempelman en Meike Hahn, veroverde zaterdag tijdens de Nederlandse Scholenkampioenschappen skiën  de gouden medaille.

Het Esdal-team van Carlijn, Lieke en Ruben Reinhoud, Stef Hahn en Lize Scholing eindigde als tweede en plaatste zich daarmee ook voor de finale.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto