.

.

 

.

Studenten helpen Aaldenaren bij zoeken naar ‘energieslurpers’

De Hanzehogeschool uit Groningen biedt de inwoners van Aalden - in samenwerking met de stichting Energietransitie van A(alden) tot Z(weeloo) - de actie 'Speur de Energieslurper' aan. Op woensdag 3 april a.s. tussen 8:30 uur en 15:00 uur bellen studenten bouwkunde van het Drenthe College uit Emmen aan om de inwoners te informeren over het onderzoek naar 'energieslurpers' en te vragen of ze mee willen doen. Koffer met energieverbruiksmeters Aaldenaren die deelnemen aan het onderzoek ‘Speur de energieslurper’ ontvangen een informatiepakket en een koffer met een aantal energieverbruiksmeters. Ze meten daarmee het verbruik van hun apparaten in huis, noteren de resultaten en geven de energiekoffer door naar de volgende deelnemer op de lijst. De inwoners komen er zo achter waar hun grootste energieslurpers zitten en dat bijvoorbeeld hun oude vriezer dringend aan vervanging toe is. 9 april a.s. kick-off bijeenkomst Aelder Meent  Op 9 april a.s. wordt om 20:00 uur in de Aelder Meent de kick-off bijeenkomst gehouden van de actie Speur de Energieslurper. Ook dan kan men zich nog opgeven. In Zweeloo hebben de bewoners inmiddels de metingen afgerond en worden ze op donderdagavond 25 april a.s. uitgenodigd in De Spil om op de slotbijeenkomst de resultaten te horen. Uit de eerste reacties blijkt dat er een aantal Zweelers per direct de oude diepvries de deur uit hebben gedaan.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 april 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel